ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΚΑΛΑ: Στο 20% της αρχικής τους αξίας τα περιουσιακά της πρώην Λαϊκής

ΣΥΚΑΛΑ: Στο 20% της αρχικής τους αξίας τα περιουσιακά της πρώην Λαϊκής

Στο ένα πέμπτο περίπου της αξίας που είχαν το 2013 υποχώρησαν τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, αναφέρει ο Σύνδεσμος Καταθετών της πρώην Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ), αποδίδοντας την μείωση της αξίας των εν λόγω περιουσιακών στους χειρισμούς της Κεντρικής Τράπεζας ως αρχής εξυγίανσης.

Σε ενημέρωσή του προς τα μέλη του, το ΔΣ του συνδέσμου υπενθυμίζει τον αγώνα που δόθηκε έτσι ώστε οι καταθέτες να συμμετέχουν στη διαχείριση των περιουσιακών της πρώην Λαϊκής, κάτι που απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, λόγω της νομοθεσίας του 2013.

 «Η νομοθεσία έδωσε υπερεξουσίες στην Κεντρική Τράπεζα η οποία κατάφερε να εκμηδενίσει την αξία των περιουσιακών στοιχείων πληρώνοντας μάλιστα και πολλά εκατομμύρια σε δικηγόρους, λογιστές, συμβούλους κ.λπ.,» αναφέρει ο ΣΥΚΑΛΑ.

 «Σε αριθμούς, μπορούμε να πούμε ότι από 900 περίπου εκατομμύρια που ήταν αρχικά η αξία των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής το 2013, σήμερα υπολογίζονται κάτω από τα 200 εκατομμύρια, με συνεχή πτωτική πορεία», προσθέτει και συνεχίζει λέγοντας ότι η αξία των περιουσιακών στοιχείων εξαφανίστηκε / εξαφανίζεται, οι πληρωμές όμως σε δικηγόρους, λογιστές, συμβούλους (ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ) συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Ενημερώνει ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ, Άδωνις Παπακωνσταντίνου, θα συμμετέχει εκ μέρους του ΣΥΚΑΛΑ στο Συμβούλιο του Ταμείου Αλληλεγγύης για όσους υπέστησαν ζημιές από τις αποφάσεις του Eurogroup του 2013.

Το ταμείο, αναφέρεται ήδη διαθέτει μετρητά και περιουσιακά στοιχεία αξίας €55 εκατομμυρίων και €100 εκατ αντίστοιχα.

«Ακόμα και αυτή η αυτονόητη συμμετοχή μας χρειάστηκε αγώνες για να επιτευχθεί! Τουλάχιστον ανοίγει μια προοπτική, μέσα από την οποία θα αγωνιστούμε σκληρά. Είναι, βέβαια, νομοθετικά κατοχυρωμένο», αναφέρει το ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ, προσθέτοντας ότι η πρώτη συνεδρία του Συμβουλίου του Ταμείου Αλληλεγγύης ορίστηκε την ερχόμενη εβδομάδα.

Εξάλλου, ενημερώνει ότι ο Σύνδεσμος σκοπεύει να ζητήσει αναστολή της αγωγής που κατέθεσε το 2014 η τότε διαχειρίστρια της πρώην Λαϊκής κατά του θανόντα Ανδρέα Βγενόπουλου, λόγω μη ύπαρξης θετικής προόδου αλλά και έλλειψη πληροφόρησης.

 «Σκοπεύουμε να ζητήσουμε αναστολή της διαδικασίας αφού το μόνο που μας προσφέρει είναι η συνεχής περαιτέρω οικονομική μας αφαίμαξη», αναφέρεται.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top