ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η διαχείριση τους στο στόχαστρο της Γιωρκάτζη

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η διαχείριση τους στο στόχαστρο της Γιωρκάτζη

Η διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) είναι ο επόμενος στόχος που έχει θέσει η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της ως Διοικήτρια της ΚΤΚ, στις 12 Μαρτίου του 2014, η κα. Γιωρκάτζη είχε σήμερα συνάντηση με το προσωπικό της Τράπεζας, κατά την οποία προέβη σε σύντομο απολογισμό των όσων έχουν επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Η κα. Γιωρκάτζη έκανε αναφορά στους τρεις πιο σημαντικούς στόχους που έχουν επιτευχθεί και συγκεκριμένα στην επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, στο γεγονός ότι οι κυπριακές τράπεζες κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και στη μείωση των επιτοκίων.

Παρουσίασε, επίσης, τους νέους στόχους της Κεντρικής κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον στόχο της διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων(ΜΕΔ).

Η κα. Γιωρκάτζη ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της ΚΤΚ για το έργο που επιτελούν και τους κάλεσε, εάν επιθυμούσαν, να τις υποβάλουν οποιαδήποτε ερώτηση σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο την ίδια, χωρίς ωστόσο να υποβληθεί κάποια ερώτηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top