Πυρκαγιές στη νότια Γαλλία - Περισσότεροι από 2.500 κατασκηνωτές απομακρύνθηκαν

Πυρκαγιές στη νότια Γαλλία - Περισσότεροι από 2.500 κατασκηνωτές απομακρύνθηκαν

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα 15/07 στη νότια Γαλλία, που αναζωπυρώθηκαν με τη βοήθεια των θυελλωδών ανέμων, κυρίως κοντά στο Περπινιάν, όπου περισσότεροι από 2.500 παραθεριστές απομακρύνθηκαν από τα κάμπινγκ τους.

Σύμφωνα με τη νομαρχία, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ενώ οι κατασκηνωτές έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή μέρη.

Στο Αρζέλ Σιρ Μερ, η φωτιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν καθοριστεί, ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι άνω των 70 χλμ/ώρα. Το βράδυ, «είχε περιοριστεί, δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταμέτρησαν «τουλάχιστον 11 εστίες φωτιάς».

Η περιοχή του Αρζέλ σιρ Μερ, που ονομάζεται συχνά η «πρωτεύουσα του κάμπινγκ», βλέπει τον πληθυσμό της να αυξάνεται το καλοκαίρι από τους 10.000 κατοίκους στους 150.000 κατοίκους.

Σε απόσταση περίπου 90 χλμ βορειότερα, στο διαμέρισμα Οντ, περίπου 2500 στρέμματα δασικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης κάηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Η φωτιά εξαπλώνεται, με αργούς ρυθμούς» και 300 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πυροσβεστική υπηρεσία γύρω στις 19.00 ώρα Ελλάδας.

Και εκεί δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ούτε κατοικίες που απειλούνται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE