ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ ΠΑΦΟΥ: Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον 35χρονο Δημήτρη για τον θάνατο 39χρονου Βρετανού

ΦΟΝΟΣ ΠΑΦΟΥ: Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον 35χρονο Δημήτρη για τον θάνατο 39χρονου Βρετανού

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών επέβαλε την Πέμπτη (18/7) το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο στον Δημήτρη Ιλιτζίδη σε σχέση με την πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης του 39χρονου Βρετανού Robert James Birch .

Επίσης επέβαλε συντρέχουσα ποινή φυλάκισης ενός έτους που αφορούσε τον τραυματισμό του δεύτερου προσώπου που συνόδευε τον 39χρονο επίσης Βρετανό.Επίσης του στέρησε την άδεια οδήγησης για ένα χρόνο μετά την αποφυλάκιση του. 

Διέταξε επίσης όπως οι ποινές συντρέχουν και να υπολογιστεί και ο χρόνος κράτησης του .

Ανακοινώνοντας την απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρθηκε στην σοβαρότητα των αδικημάτων που προκάλεσαν την απώλεια ζωής ενός ανθρώπου .Το Δικαστήριο είπε μάλιστα πως το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλης δεν αποτελεί μετριαστικό παράγοντα όπως είχε αναφέρει στην αγόρευση του ο συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου για μετριασμό της ποινής του . Ωστόσο η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου είπε πως λαμβάνεται υπόψη η άμεση παραδοχή του 35χρονου αλλά και το λευκό ποινικό μητρώο.

Η διαδικασία για την υπόθεση του θανάτου  του 39χρονου Βρετανού  Robert James Birch  ξεκίνησε σήμερα  το πρωί με  την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής .

Σημειώνεται πως μετά την  τροποποίηση του κατηγορητηρίου όπως ανέφερε το Δικαστήριο , ο 35χρονος κατηγορούμενος Δημήτρης Ιλιτζίδης  απήντησε παραδοχή στις τρεις κατηγορίες που προστέθηκαν  στο κατηγορητήριο, ότι δηλαδή την 24η Ιουνίου του 2018 αυτός οδηγώντας το όχημα του αλόγιστα, απερίσκεπτα  και επικίνδυνα προκάλεσε τον θάνατο του 39χρονου Βρετανού  Robert James Birch χωρίς δόλο και υπαίτια αμέλεια  και τον τραυματισμό του επίσης Βρετανού ηλικίας 32 ετών .Επίσης ότι την 24η Ιουνίου του 2018  έθεσε σε κίνδυνο τη  ζωή των δύο Βρετανών επισκεπτών προκαλώντας τους σοβαρή σωματική βλάβη  οδηγώντας το όχημα του  με αμελή  και βιασμένο τρόπο .

Ακόμη  ο 35χρονος παραδέχτηκε ότι αφού το όχημα που οδηγούσε ενεπλάκη σε τροχαίο με τον τραυματισμό των δύο επισκεπτών,  ακολούθως εγκατέλειψε τους δύο Βρετανούς αβοήθητους στον τόπο του δυστυχήματος και χωρίς να τους παρέχει βοήθεια. 

Στην σημερινή  αγόρευση του ο συνήγορος υπεράσπισης δικηγόρος Σάββας Μάτσας  , είπε το Δικαστήριο, αναφέρθηκε στο λευκό ποινικό μητρώου του 35χρονου κατηγορούμενου  Δημήτρη Ιλιτζίδη , σημειώνοντας πως καθ’ όλο τον πρότερο βίο του ήταν ένα πρόσωπο ιδιαίτερα ευσυνείδητο,νομοταγές, εργατικό , φιλήσυχο και χωρίς οποιανδήποτε στο παρελθόν παραβατική συμπεριφορά.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο νεαρό της ηλικίας του πελάτη του, σημειώνοντας πως ήταν 35 ετών κατά την διάπραξη των αδικημάτων και αυτό, όπως είπε, αποτελεί παράγοντα που τα Δικαστήρια λαμβάνουν υπόψιν τόσο για το είδος όσο και για το ύψος της ποινής.  Ο δικηγόρος είπε ακόμη πως τα Δικαστήρια προσεγγίζουν τους νεαρούς παραβάτες με επιείκεια προκειμένου να αποφευχθούν οι εξοντωτικές ποινές οι οποίες δυνατόν να καταστρέψουν  ή να επηρεάσουν δυσμενώς και ποικιλότροπα την πορεία της ζωής τους. 

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου , ο συνήγορος του στην αγόρευση του για μετριασμό της ποινής του είπε πως είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών ηλικίας 14,13 και 11 ετών και  η σύζυγος του πελάτη του είναι Ρωσσοποντιακής καταγωγής δεν γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα και διαμένει με τα τρία παιδιά τους σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην Λευκωσία. Πρόσθεσε δε, πως οι συνθήκες ενός ατόμου θεωρείται, όπως προκύπτει  από σωρεία αποφάσεων , σημαντικός μετριαστικός παράγοντας. 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top