ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: «Παιδάκια κινδύνεψαν να πνιγούν μόνα στη θάλασσα»- Συγκλονιστικές εμπειρίες ναυαγοσωστών στο ThemaOnline -VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: «Παιδάκια κινδύνεψαν να πνιγούν μόνα στη θάλασσα»-  Συγκλονιστικές εμπειρίες ναυαγοσωστών στο ThemaOnline -VIDEO

Συγκλονιστικά περιστατικά παρολίγον πνιγμού, παιδάκια που κινδύνεψαν μετά από επίσκεψη τους στην παραλία ολομόναχα αλλά και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ναυαγοσώστης , αφηγείται στο ThemaOnline η Ναυαγοσωστική Μονάδα Λεμεσού.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Αξιοσημείωτα περιστατικά αλλά και προβληματισμούς τους οποίους ο καθένας από εμάς θα πρέπει να αναλογιστεί πηγάζουν μέσα από την συνέντευξη μελών της Ναυαγοσωστικής Μονάδας Λεμεσού, μιλώντας στη κάμερα του ThemaOnline.

«Παιδάκι από την Συρία, ήρθε μόνο του για κολύμπι και κινδύνεψε να πνιγεί», αναφέρει σε ένα από τα περιστατικά που σημάδεψαν τον Κωνσταντίνο Παναγιώτου,  που το ξαναζεί έντονα μιλώντας μας γι΄ αυτό. Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για αυξημένο αριθμό παιδιών, τα οποία επισκέπτονται μόνα τους τις παραλίες.

Όσον αφορά στον δύσκολο ρόλο των ναυαγοσωστών, τόσο ο Κωνσταντίνος Παναγιώτου όσο και ο Χριστάκης Γεωργίου (συνεντευξιαζόμενοι) μιλούν για ένα επάγγελμα που χρειάζεται πάνω από όλα ψυχική δύναμη, αλλά και εξειδικευμένη εκπαίδευση για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση.

Πύργοι παραμένουν κλειστοί λόγω έλλειψης ναυαγοσωστών

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι σε ορισμένες παραλίες της Λεμεσού, όπου υπάρχουν οι πύργοι ναυαγοσωστών, λόγω της ζήτησης του επαγγέλματος, παραμένουν κλειστοί.

Παράδειγμα, πύργος στην παραλία του Lady's Mile, ο οποίος εδώ και καιρό μένει εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης μελών.

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο, που επιμελήθηκε τεχνικά ο συνάδελφος Μιχάλης Μενελάου, όλα όσα ανέφεραν οι ναυαγοσώστες στο ThemaOnline:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top