ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

57 κληρικοί υποστηρίζουν τον Επίσκοπο Αρσινόης για τον θρόνο της Μητρόπολης Κιτίου

57 κληρικοί υποστηρίζουν τον Επίσκοπο Αρσινόης για τον θρόνο της Μητρόπολης Κιτίου

Με διακήρυξη από τον κλήρο της Λάρνακας, ανακοινώνεται η υποστήριξη του Επισκόπου Αρσινόης για τον θρόνο της Μητρόπολης Κιτίου.

 

Ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 15 Ιανουαρίου 1969 και Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Το 1996 έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού και δύο χρόνια αργότερα, το 1998, χειροτονήθηκε ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο.

 

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2008, μετά από εισήγηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου Χωρεπίσκοπος Αρσινόης. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β αργότερα το ίδιο έτος.

 

Πιο κάτω η διακήρυξη υποστήριξης του Επισκόπου και από τον κλήρο της Λάρνακας. Από τους 61 κληρικούς υπογράφουν οι 57. Επίσης υπογράφουν οι Ηγούμενοι 3 Μοναστηριών της Λάρνακας, μεταξύ αυτών και της Μονής Σταυροβουνίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top