ΚΥΠΡΟΣ

«Η Αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται 24 ώρες παντού» - Όποιος έχει στοιχεία να τα δώσει

«Η Αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται 24 ώρες παντού» - Όποιος έχει στοιχεία να τα δώσει

Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΚΟΠ και παράλληλα διαβεβαιώνει πως όλες οι υποθέσεις βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Αναλυτικά:

Έχουμε μελετήσει με προσοχή τη σημερινή ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) σχετικά με τη νέα επίθεση που δέχθηκε το μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών. Κατανοούμε την ανησυχία τόσο της ΚΟΠ όσο και του Συνδέσμου Διαιτητών για την εγκληματική αυτή ενέργεια.

Όλες οι εγκληματικές ενέργειες, εναντίον  οποιουδήποτε και αν διαπράττονται, θέτουν την Αστυνομία σε εγρήγορση. Διαπιστώνουμε όμως την άσκηση άδικης κριτικής σε βάρος της Αστυνομίας. 

Για ακόμα μια φορά θέλουμε να στείλουμε το σαφές μήνυμα σε όλους τους πολίτες και φορείς της κυπριακής κοινωνίας ότι η Αστυνομία διερευνά όλες τις υποθέσεις με απόλυτη σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια εξαντλώντας όλα τα νόμιμα μέσα και δυνατότητες έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η κατάλληλη και επαρκής μαρτυρία, με βάση την οποία θα μπορούν να στοιχειοθετηθούν τα υπό διερεύνηση αδικήματα και να παρουσιαστούν οι υποθέσεις αυτές ενώπιον Δικαστηρίου.

Θεωρούμε δε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η Αστυνομία δεν μπορεί, ούτε είναι δυνατόν, να βρίσκεται 24 ώρες παντού.  Η Αστυνομία όμως είναι παρούσα και σε εγρήγορση και στη διάθεση οποιουδήποτε πολίτη έχει πληροφορίες ή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή και στην εξιχνίαση εγκληματικών ενεργειών. Πέραν των προσπαθειών που καταβάλλει η ίδια η Αστυνομία, όπου δίδονται πληροφορίες και στοιχεία στην Αστυνομία, αυτά αξιοποιούνται στο έπακρο. 

Είναι αναγκαίο να υπογραμμίσουμε για ακόμα μια φορά τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν σε σχέση με την εξασφάλιση μαρτυρίας, όσον αφορά γενικότερα τη διερεύνηση τέτοιου είδους εγκληματικών ενεργειών. Συχνά, σε τέτοιους είδους περιπτώσεις, η εξασφάλιση μαρτυρίας, είναι παράγοντας καταλυτικής σημασίας, στην προσπάθεια διερεύνησης μιας υπόθεσης. Είναι γι’ αυτό το λόγο που καλούμε εκ νέου όλους, να συνδράμουν στην προσπάθεια της Αστυνομίας για την εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών.

Παράκλησή μας είναι όπως όλοι όσοι έχουν στοιχεία ή και πληροφορίες  ή και γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις λόγω της σχέσης τους με το χώρο του ποδοσφαίρου, με οποιαδήποτε ιδιότητα, επώνυμα ή ανώνυμα, να συνεργαστούν με την Αστυνομία και να βοηθήσουν στην εξιχνίαση των υποθέσεων το συντομότερο δυνατόν.

Τα μέλη της Αστυνομίας εργάζονται με αφοσίωση και μεθοδικότητα με στόχο πάντα τη διαλεύκανση των σχετικών υποθέσεων, όπως άλλωστε και όλων των σοβαρών υποθέσεων που ταλανίζουν σήμερα την κυπριακή κοινωνία. 
Η Αστυνομία αντιμετωπίζει όλους τους φορείς της κυπριακής κοινωνίας ως συνεργάτες στην προσπάθεια διατήρησης της ευνομίας και ευταξίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τόσο η ΚΟΠ όσο και  ο Σύνδεσμος Διαιτητών, καλούνται όπως καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να συνδράμουν στο έργο της Αστυνομίας για πρόληψη και εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top