Η τροποποίηση που ψηφίστηκε δεν επηρεάζει το πλαίσιο εκποιήσεων, αναφέρει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ

Η τροποποίηση που ψηφίστηκε δεν επηρεάζει το πλαίσιο εκποιήσεων, αναφέρει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) αναφέρει πως η τροποποίηση που ψηφίστηκε δεν επηρεάζει το πλαίσιο εκποιήσεων, προσθέτοντας πως «οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των τραπεζών κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν τη σωστή προώθηση της διαδικασίας των εκποιήσεων, που ουδόλως επηρεάζεται».

 
Σύμφωνα με τον ΣΥΠΡΟΔΑΤ, «τίποτα από τα όσα ηθελημένα ψευδώς ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεν ισχύει».
 
Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «πριν την τροποποίηση που οδηγήθηκε σε αναπομπή, υπήρχε υποχρέωση των τραπεζών να προβαίνουν σε αναδιαρθρώσεις των δανείων» και παραπέμπει στον γνωστό Τύπο Θ και στην Οδηγία της Κεντρικής, προσθέτοντας πως μετά την τροποποίηση, ξεκαθαρίστηκε ότι οι τράπεζες πρέπει να εξαντλούν τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης.
 
Καταλήγοντας αναφέρει ότι «είμαστε σίγουροι ότι οι δανειολήπτες θα τιμήσουν με την ψήφο τους αυτούς που προστατεύουν τα νόμιμα δικαιώματα τους».
 
Εξάλλου σε ξεχωριστή ανακοίνωση – απάντηση προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει ότι υπάρχει αποτελεσματικό πλαίσιο εκποιήσεων, επαναλαμβάνοντας πως αυτό το πλαίσιο δεν επηρεάζεται καθόλου από τον αναπεμφθέντα νόμο, αντίθετα το ενισχύει, αφού δίδει κίνητρο στις τράπεζες για βιώσιμες αναδιαρθρώσεις, προτού προχωρήσουν σε εκποιήσεις.
 
Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ καλεί τον κ. Νεοφύτου να εξηγήσει τους λόγους της διαφωνίας του «χωρίς λαϊκισμούς και σλόγκαν για «για βλάκες της παρέας».
 
«Βλάκες κ. Αβέρωφ είναι ο Κυπριακός Λαός, τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που τους θυσιάζετε διαδίδοντας τις επικίνδυνες ψευδολογίες σας, που πλήττουν το κύρος της Κυπριακής Βουλής, εκθέτοντας την στους ξένους», αναφέρει ο Σύνδεσμος και προσθέτει ότι «η σταθερότητα και η αξιοπιστία τόσο της κυπριακής οικονομίας όσο και της χώρας μας αλλά και του χρηματοπιστωτικού τομέα ουδόλως επηρεάζονται κ. Αβέρωφ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE