ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγές και ανακατατάξεις στην Βουλή

Αλλαγές και ανακατατάξεις στην Βουλή

Τον δρόμο για νέες αλλαγές στη σύνθεση της Βουλής ανοίγει η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν να διορίσει ως νέα Επίτροπο της Κύπρου τη Στέλλα Κυριακίδου.

Η προταθείσα Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου κατέλαβε την έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εξασφαλίζοντας κατά τις βουλευτικές εκλογές του 2016, τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στην επαρχία Λευκωσίας (13.694). Με τη μετακόμισή της στις Βρυξέλλες, με βάση τον εκλογικό νόμο, την έδρα καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία, που είναι ο νυν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου. Ο κ. Προδρόμου εξασφάλισε 8.821 σταυρούς προτίμησης.

Εφόσον ο  κ. Προδρόμου παραμείνει στο αξίωμα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, την βουλευτική έδρα καταλαμβάνει η οικονομολόγος Σάβια Ορφανίδου, η οποία στις βουλευτικές εκλογές είχε εξασφαλίσει 7.916 σταυρούς προτίμησης και είναι η επόμενη επιλαχούσα.

Η αλλαγή αυτή ακολουθεί την ανακατάταξη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ, καθώς μετά την εκλογή του βουλευτή Λάρνακας Γιώργου Γεωργίου στο Ευρωκοινοβούλιο κατά τις ευρωεκλογές Μαΐου, εισήλθε στη Βουλή ο Ανδρέας Πασιουρτίδης. Υπενθυμίζεται επίσης ότι μία έδρα της Βουλής παραμένει ορφανή μετά τις δικαστικές αποφάσεις κατά του Γιώργου Παπαδόπουλου, βουλευτή του Κινήματος Αλληλεγγύη στη Λεμεσό, που έχασε την έδρα.

Αν η κ. Κυριακίδου διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο που διαχειριζόταν ο Επίτροπος Στυλιανίδης, δηλαδή την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, θα κληθεί σε ακρόαση από την Επιτροπή Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να μπορέσει να προχωρήσει ο διορισμός και να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της. Αν η Πρόεδρος της Κομοσιόν καταλήξει ότι η Κύπρος θα πάρει διαφορετικό χαρτοφυλάκιο από αυτό που κατέχει σήμερα, τότε η προταθείσα Επίτροπος θα παρουσιαστεί για ακρόαση ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top