ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΙΚΟΛΑΣ: O αγώνας ελευθερίας και επιβίωσης θέλει σύνεση και όραμα

ΝΙΚΟΛΑΣ: O αγώνας ελευθερίας και επιβίωσης θέλει σύνεση και όραμα

Ο αγώνας ελευθερίας και επιβίωσης θέλει σύνεση αλλά και όραμα, υπευθυνότητα και πίστη, ανέφερε την Κυριακή 28/7 ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος. 

 

Στον επιμνημόσυνο λόγο του στο μνημόσυνο των ηρώων της Πενταλιάς που τελέστη σήμερα στην Εκκλησία του Αγίου Στυλιανού , ανέφερε πως ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι αγώνας για λύση, αλλά όχι για την οποιαδήποτε «λύση», η οποία θα προδιαγράφει τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και το δικό μας αφανισμό. 

Αγωνιζόμαστε, είπε, και πρέπει να αγωνιζόμαστε για τη πραγματική επανένωση του λαού και του τόπου και όχι για μια εύθραυστη συγκόλληση των διαιρεμένων δια της βίας μερών του νησιού μας. Πρόσθεσε πως ο αγώνας μας πρέπει να προσβλέπει σ’ ένα σίγουρο μέλλον κι όχι σ΄ένα αβέβαιο αύριο και πως πρέπει να είναι αγώνας ελευθερίας, - τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο- , όπως είπε.

Αναφερόμενος στο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ¨ του οποίου το μνημόσυνο τελείται σήμερα στον Κύκκο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως έχουμε χρέος να θυμηθούμε και για μια ακόμα φορά, να τιμήσουμε τον αξέχαστο ηγέτη, Εθνάρχη Μακάριο, τον άνθρωπο, τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πρόεδρο που ενσάρκωνε τις ελπίδες του νησιού μας και συμβόλιζε, όπως ανέφερε, τους πιο ωραίους και αξιοπρεπείς αγώνες της πατρίδας μας.  Έχουμε χρέος συνέχισε, να θυμηθούμε και για μια ακόμα φορά να τιμήσουμε και όλους τους γενναίους υπερασπιστές της Δημοκρατίας και της νομιμότητας και τους ηρωικούς μαχητές της Κυπριακής Ελευθερίας.
 
Μετά το πέρας του μνημόσυνου έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου των ηρώων της Πενταλιάς. Του Ηρωμάρτυρα Ηγουμένου του Κύκκου Ιωσήφ ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Τούρκους την 10η Ιουλίου το 1821 ,του ήρωα Κωστάκη Πενταλιώτη ο  οποίος έχασε την ζωή του από τις βόμβες Ναπάλμ κατά τους τούρκικους βομβαρδισμούς του Αυγούστου του 1964 , του ήρωα Ανδρέα Κώσταπου που βρήκε οικτρό θάνατο κατά το προδοτικό πραξικόπημα από μέλη της ΕΟΚΑ Β, και του 19χρονου τότε Ευάγγελου Ευαγγέλου που άφησε την τελευταία του πνοή σε φυλάκιο της πράσινης γραμμής όπου υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974 από βλήμα εχθρικού όλμου. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top