ΠΑΦΟΣ: Υπό πλήρη έλεγχο και η πυρκαγιά στην Λάρα

ΠΑΦΟΣ: Υπό πλήρη έλεγχο και η πυρκαγιά στην Λάρα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά στο κρατικό δάσος Ακάμα στην περιοχή της Λάρας

Ανακοίνωση από το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρει ότι σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου, 2019 και ώρα 14:20 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στο κρατικό δάσος Ακάμα, στην περιοχή της Λάρας.

Χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων, η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 15:30, αφού έκαψε 1,5 εκτάρια δασικής γης καλυμμένης με αόρατους, σχοινιές και άλλη χαμηλή άγρια βλάστηση.

Αρχικά δόθηκαν οδηγίες από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών για εφαρμογή του σχεδίου «Ίκαρος», που αφορά τον συντονισμό των πτητικών μέσων, το οποίο εν τέλη δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, 2 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς, επίσης τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών μαζί με 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα που μισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία και 1 ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνία μας ειδικά σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και προκλήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE