ΠΑΦΟΣ: Υπό πλήρη έλεγχο και η πυρκαγιά στην Λάρα

ΠΑΦΟΣ: Υπό πλήρη έλεγχο και η πυρκαγιά στην Λάρα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά στο κρατικό δάσος Ακάμα στην περιοχή της Λάρας

Ανακοίνωση από το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρει ότι σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου, 2019 και ώρα 14:20 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στο κρατικό δάσος Ακάμα, στην περιοχή της Λάρας.

Χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων, η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 15:30, αφού έκαψε 1,5 εκτάρια δασικής γης καλυμμένης με αόρατους, σχοινιές και άλλη χαμηλή άγρια βλάστηση.

Αρχικά δόθηκαν οδηγίες από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών για εφαρμογή του σχεδίου «Ίκαρος», που αφορά τον συντονισμό των πτητικών μέσων, το οποίο εν τέλη δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, 2 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς, επίσης τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών μαζί με 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα που μισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία και 1 ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Τις χορηγίες και κατά χάριν δωρεές του κράτους για το 2025 δημοσίευσε τη Δευτέρα το Γενικό Λογιστήριο, εφαρμόζοντας, όπως αναφέρει, τις πρόνοιες του περί της Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE