Για πακέτο τόνωσης της οικονομίας 50 δις σε περίπτωση κρίσης κάνει λόγο ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Για πακέτο τόνωσης της οικονομίας 50 δις σε περίπτωση κρίσης κάνει λόγο ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Η ιστοσελίδα της γερμανικής τηλεόρασης Ntv, με τίτλο «Πακέτο τόνωσης της οικονομίας σε περίπτωση κρίσης - Ο Σολτς μπορεί να διαθέσει 50 δις Ευρώ», επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές συγκρούσεις και οι γεωπολιτικές κρίσεις πυροδοτούν τον φόβο της ύφεσης, για  τον Υπουργό Οικονομικών Σολτς δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.


Ο Σολτς υπαινίχθηκε δημόσια πως σε περίπτωση οικονομικής κρίσης η Γερμανία θα μπορούσε να διαθέσει 50 δις ευρώ σε επιπλέον δαπάνες για την τόνωση της οικονομίας. Έτσι, για πρώτη φορά έθεσε δημοσίως υπόψη το ενδεχόμενο ενός μεγάλου πακέτου ενίσχυσης της οικονομίας, καθιστώντας ωστόσο σαφές πως τέτοια μέτρα δεν επίκεινται.

Ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός σημειώνει πως πολλοί οικονομικοί δείκτες δείχνουν ύφεση στη Γερμανία και σε μεγάλο μέρος του κόσμου. Αυτό αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση της Καγκελαρίου Μέρκελ να εγκαταλείψει τους απόλυτα ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και να δημιουργήσει νέο χρέος.

Ο Όλαφ Σολτς ανέφερε ένα ποσό ανάλογο με το δανεισμό κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης πριν από δέκα χρόνια.

Η γερμανική οικονομία –επισημαίνει το δημοσίευμα- χάνει δυνάμεις ολοένα και περισσότερο. Το δεύτερο τρίμηνο του έτους συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο προηγούμενο.

Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε εξαιτίας του εξωτερικού εμπορίου, καθώς οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών υποχώρησαν πιο έντονα από τις εισαγωγές σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο. Αντίθετα, η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε, οι εταιρείες επένδυσαν περισσότερο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.