ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Κύπρου: Διορισμός Πανίκου Νικολάου στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου

Τράπεζα Κύπρου: Διορισμός  Πανίκου Νικολάου στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε το διορισμό του Πανίκου Νικολάου στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου.

Το Συγκρότημα ανακοίνωσε σήμερα ότι χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε το διορισμό του κ. Νικολάου στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου Συγκροτήματος και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ. Ο διορισμός ισχύει επίσης και για το Διοικητικό Συμβούλιο της BOC Holdings.

Ο Πανίκος Νικολάου θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1 Σεπτεμβρίου 2019.

Αλλαγές στην Οργανωτική Δομή του Συγκροτήματος

Εξάλλου, ανακοινώθηκε σήμερα η νέα οργανωτική δομή του Συγκροτήματος, σύμφωνα με την οποία το Συγκρότημα οργανώνεται σε τρεις διαρθρωτικούς τομείς: Διοικητικές και Λειτουργικές δραστηριότητες, Επιχειρηματικές  δραστηριότητες και δραστηριότητες Απομόχλευσης, για περαιτέρω επικέντρωση και καλύτερη ευθυγράμμιση με τους βασικούς στόχους του Συγκροτήματος.

Οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνουν τη σημαντική μείωση του κινδύνου στον ισολογισμό, την οικοδόμηση των βασικών δραστηριοτήτων με βάση τη νέα ψηφιακή εποχή και τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δραστηριοτήτων του Συγκροτήματος, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη μείωση του κόστους.

Οι Εκτελεστικοί θα αναφέρονται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Πανίκο Νικολάου και θα αποτελούν μαζί με αυτόν την Εκτελεστική Επιτροπή. Η νέα οργανωτική δομή θα τεθεί σε ισχύ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019. Οι νέοι διορισμοί στην Εκτελεστική Επιτροπή υπόκεινται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Πρώτος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ο  Χριστόδουλος Πατσαλίδης και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος   ο  Χάρης Πουαγκαρέ.

Στις Διοικητικές και Λειτουργικές δραστηριότητες, Εκτελεστική Διευθύντρια της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης είναι η  Ελίζα Λειβαδιώτου και Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων ο  Δημήτρης Δημητρίου. Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Πληροφορικής και Ψηφιακής Μεταμόρφωσης  είναι ο Γιώργος Τζωρτζής

Στις Επιχειρηματικές δραστηριότητες Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Αγορών, Μεγάλων και Διεθνών Επιχειρήσεων είναι ο     Μιχάλης Αθανασίου και Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Εταιρειών ο Λούης Ποχάνης.

Στις Δραστηριότητες Απομόχλευσης  Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Αναδιάρθρωσης και Διαχείρισης Χρεών ο Πανίκος Μουζούρης ενώ Εκτελεστική Διευθύντρια Διεύθυνσης Διαχείρισης Ακινήτων  η Άννα Σοφρωνίου και Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Εταιρικών Λύσεων Απομόχλευσης ο Nick Smith.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top