ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΟΚΑΣ: Δυσαρέσκεια για δηλώσεις που αμφισβητούν την ανεξαρτησία της

ΜΟΚΑΣ: Δυσαρέσκεια για δηλώσεις που αμφισβητούν την ανεξαρτησία της

Την έντονη δυσαρέσκειά της για δηλώσεις που προσβάλλουν την ανεξαρτησία και αμεροληψία της, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ).

Με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής 30/08 η ΜΟΚΑΣ, αναφέρει πως δεν είναι ανεξάρτητη υπηρεσία αλλά υπάγεται στη Νομική Υπηρεσία, κάτι που σημαίνει πως είναι άμεσα υπόλογη στον Γενικό Εισαγγελέα.

Παράλληλα αναφέρεται πως δεν πρόκειται να εμπλακεί σε δημόσιο διάλογο και πως τα όποια ευρήματα θα παραδοθούν στον Γενικό Εισαγγελέα.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΜΟΚΑΣ:

«Σε σχέση με δημόσιες δηλώσεις αναφορικά με τη διερεύνηση του δημοσιεύματος για συναλλαγές μέσω του Δικηγορικού Γραφείου Nicos Chr. Anastasiades & Partners LLC που έγιναν το 2007, οι οποίες θέτουν υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία και αμεροληψία της  Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας, λόγω της άμεσης και πρωτοφανούς αμφισβήτησης θεσμών.

Η ΜΟΚΑΣ δεν είναι ανεξάρτητη Υπηρεσία, αλλά υπάγεται στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, άμεσα υπόλογη στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Διερωτώμαστε κατά πόσον αμφισβητείται ο ίδιος ο θεσμός του Γενικού Εισαγγελέα, εφόσον το αποτέλεσμα της διερεύνησης θα τεθεί ενώπιόν του για μελέτη των όποιων πορισμάτων.

Η αναφορά σε δημόσιες δηλώσεις ότι «΄Επρεπε να είχε ζητηθεί πραγματικά ανεξάρτητη διερεύνηση που να είναι αξιόπιστη διεθνώς», προσβάλλει την ανεξαρτησία και αμεροληψία της Υπηρεσίας μας και κατ’ επέκταση της Νομικής Υπηρεσίας και εκφράζουμε τη λύπη μας.

Σε σχέση με την αναφορά σε «διεθνή αξιοπιστία», απαντούμε ότι η ΜΟΚΑΣ τυγχάνει αναγνώρισης και μεγάλου σεβασμού στο εξωτερικό, τόσο στις Υπηρεσίες ξένων χωρών, όσο και σε διεθνείς Οργανισμούς, που εκφράστηκε τόσο για μεμονωμένες υποθέσεις συνεργασίας με Υπηρεσίες άλλων χωρών, όσο και σε ΄Εκθέσεις Διεθνών Οργανισμών

Δεν πρόκειται να προβαίνουμε σε δημόσιες δηλώσεις για τις ενέργειές μας, ούτε θα απαντούμε σε οποιαδήποτε ερωτήματα για την όλη υπόθεση.

Η τελική ΄Εκθεση με τα πορίσματα, όταν θα ολοκληρωθεί, θα υποβληθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, στον οποίο η ΜΟΚΑΣ είναι υπόλογη.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top