ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα… χρειάστηκε στο Τάμπερε η «απόλυτη» Ιταλία

Τα… χρειάστηκε στο Τάμπερε η «απόλυτη» Ιταλία

Δυσκολεύθηκε αλλά κατάφερε να περάσει και από την Φινλανδία η Ιταλία, νικώντας με 2-1 και κάνοντας το 6Χ6 στα προκριματικά, με το νικητήριο γκολ του Ζορζίνιο να έρχεται από… συζητήσιμο πέναλτι.

Ο Ιμόμπιλε έβαλε γκολ μετά από δύο χρόνια με την Ιταλία, δίνοντας της το προβάδισμα στο 58’, ο Πούκι σκόραρε από την άσπρη βούλα ισοφαρίζοντας στο 71ο λεπτό για τη Φινλανδία, για να απαντήσει ο Ζορζίνιο με το… ίδιο νόμισμα στο 78’ και να χαρίσει τελικά τη νίκη στη «σκουάντρα ατζούρα» με 2-1!

Αποτέλεσμα το οποίο διατήρησε το απόλυτο για τη νικήτρια, μετά από έξι αγωνιστικές και παράλληλα την πρωτιά της στον 10ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2020, ενώ πλέον «τρέχουν» ένα αήττητο σερί 36 αγώνων σε προκριματική φάση Ευρωπαϊκό Πρωταθλήματος, το μεγαλύτερο από κάθε άλλη ομάδα…

Το ματς
:
Η Φινλανδία παρατάχθηκε με 5-4-1 και διάθεση να κλείσει όλους τους χώρους προς την εστία του Χραντέτσκι. Εν πολλοίς, τα κατάφερε, καθώς με εξαίρεση μια εκπληκτική επέμβαση του τερματοφύλακα της Μπάγερ Λεβερκούζεν στο 27’, στο φοβερό σουτ με τη μία του Σένσι το οποίο έδιωξε με το αριστερό του χέρι, αλλά και την κεφαλιά του Ιμόμπιλε στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χραντέτσκι τέσσερα λεπτά μετά, δεν αντιμετώπισε άλλο κίνδυνο.

Η Ιταλία είδε τον Τοϊβιο να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο τέταρτο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ, αλλά και τον Πούκι να την προβληματίζει στην «κόντρα», όμως σταδιακά κατάφερε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και, ειδικά στην επανάληψη, να δείχνει εκείνη η πιθανότερη να ανοίξει το σκορ…

Όπως κι έγινε, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Με τον Κιέζα να σεντράρει ωραία από τα δεξιά, τον Ιμόμπιλε να κάνει την κεφαλιά… δυναμίτη και να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, για το 0-1, σκοράροντας ξανά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά τις 5 Σεπτέμβρη του 2017!

Όσο περνούσε η ώρα και οι φιλοξενούμενοι δεν «σκότωναν» το ματς, τόσο έπαιρναν θάρρος οι Σκανδιναβοί, με αποτέλεσμα μάλιστα να φτάσουν και στην ισοφάριση. Όταν στο 70ο λεπτό ο Πούκι έκανε το… σόλο, ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Σένσι, ο Ρόμπερτ Μάντεν καταλόγισε την παράβαση και ο επιθετικός της Νόριτς ευστόχησε, για το 1-1 ένα λεπτό μετά!

Τελικά, η… εφτάψυχη Ιταλία κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα κι αυτή από την άσπρη βούλα, με τον Ζορζίνιο να σκοράρει στο 78’, αν και η απόφαση του Σκωτσέζου διαιτητή να υποδείξει το πέναλτι, για χέρι του Βαϊσάνεν -με τον Φινλανδό αμυντικό ξεκάθαρα να γυρίζει το πρόσωπό του και παράλληλα να κρατάει το χέρι του κοντά στο σώμα- ξεσήκωσε διαμαρτυρίες και σίγουρα σηκώνει συζήτηση…

Σε κάθε περίπτωση, το 1-2 διατηρήθηκε μέχρι τέλους κι έτσι η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι με το… ενάμισι πόδι στα τελικά της διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:
Αρμενία – Βοσνία 4-2
(3’, 66’ Μκιταριάν, 77’ Χαμπαρτζουμιάν, 90’+5’ αυτ. Λόντσαρ – 13’ Τζέκο, 70’ Γκόγιακ)

Ελλάδα-Λιχτενστάιν 1-1
(33’ Μασούρας – 85’ Σαλάνοβιτς)

Φινλανδία – Ιταλία 1-2
(71’ πεν. Πούκι – 58’ Ιμόμπιλε, 78’ πεν. Ζορζίνιο)

Η βαθμολογία:
1. Ιταλία 18 (18-3)
2. Φινλανδία 12 (8-4)
3. Αρμενία 9 (12-11)
4. Βοσνία 7 (12-11)
5. Ελλάδα 5 (7-10)
6. Λιχτενστάιν 1 (1-19)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική (12/08):
Βοσνία-Φινλανδία (19:00)
Ιταλία-Ελλάδα (21:45)
Λιχτενστάιν-Αρμενία (21:45)

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top