ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ερντογάν «έβαλε» τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης να κάτσει σε σπασμένη καρέκλα

Ο Ερντογάν «έβαλε» τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης να κάτσει σε σπασμένη καρέκλα

Μια σπασμένη καρέκλα έγινε το επίκεντρο της συζήτησης αλλά και η αιτία να σπάσει ο πάγος ανάμεσα στον πρόεδρο της Τουρκίας και τον αντιπολιτευόμενο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, σε μια συνάντηση που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους 26 επικεφαλής των μητροπολιτικών δήμων της χώρας.

Η συνεύρεση των δύο ανδρών έγινε σε ήπιους τόνους και μάλιστα αντάλλαξαν αστεία για την καρέκλα, όπως αναφέρει η τουρκική Ahval.

Ο Ερντογάν και οι δήμαρχοι συγκεντρώθηκαν στην Άγκυρα την Τετάρτη για να συζητήσουν θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μάλιστα οι δήμαρχοι που προέρχονται από το κόμμα της αντιπολίτευσης CHP έφτασαν στο «παλάτι» του Τούρκου προέδρου, αφού πρώτα πέρασαν από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός τους.

Αρθρογράφος της Hürriyet τόνισε ότι οι δήμαρχοι του CHP του είπαν ότι η συνάντηση με τον Ερντογάν ήταν παραγωγική. «Η ατμόσφαιρα, οι διαβουλεύσεις και ο διάλογος ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Εκφραστήκαμε ως δήμαρχοι και οι υπουργοί της κυβέρνησης ανταποκρίθηκαν με άμεσο τρόπο» είπε ο Ιμάμογλου.

Αλλά η συνάντηση κύλησε σε ακόμη πιο φιλικό κλίμα μεταξύ του Εκρέμ Ιμάμογλου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αν και η πρώτη καρέκλα που δόθηκε στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης έσπασε.

«Είμαστε πολύ βαρείς για αυτή την καρέκλα» είπε ο Ιμάμογλου προκαλώντας γέλια. Η δεύτερη καρέκλα που έφερε το προσωπικό για τον δήμαρχο είχε και αυτή ένα «ελαττωματικό» πόδι, οπότε την άλλαξαν.

«Αυτή είναι κρατική περιουσία» είπε αστειευόμενος στον Ιμάμογλου ο Ερντογάν. «Θα πληρώσεις για τη σπασμένη καρέκλα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου εξελέγη δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης στις 31 Μαρτίου με μικρή διαφορά, αλλά το κυβερνών κόμμα AKP έκανε ένσταση για το αποτέλεσμα. Στις επαναληπτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου ο Ιμάμογλου αναδείχθηκε εκ νέου νικητής, σε ένα δήμο που παραδοσιακά από το 1994 ελέγχεται από το AKP και τους πολιτικούς του «προγόνους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top