Εκρήξεις στρατοπέδου Κερύνειας – «Είδα τους ανθρώπους να τρέχουν έξω σαν τα μυρμήγκια» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκρήξεις στρατοπέδου Κερύνειας – «Είδα τους ανθρώπους να τρέχουν έξω σαν τα μυρμήγκια» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από ξενοδοχείο στα κατεχόμενα, που υπέστη εκτεταμένες ζημιές έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών σε στρατόπεδο στην κατεχόμενη Κερύνεια τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/0).

Η ‘The Sun’ φιλοξενεί δηλώσεις του Stephen Cross, 69 ετών, ο οποίος ήταν φρουρός ασφαλείας και πρώην πυροσβέστης από το Dartford, Kent και διέμενε μαζί με τη σύζυγό του Linda κατά τη διάρκεια της έκρηξης.

«Ακούσαμε ένα κτύπημα. Δεν έχουμε ακούσει ποτέ ένα κτύπημα σαν αυτό. Ήμουν πυροσβέστης στο Λονδίνο και δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο πριν» ανάφερε στο αρχικό του σχόλιο.

«Είδα τους ανθρώπους να τρέχουν έξω σαν τα μυρμήγκια» σημείωσε μεταξύ άλλων ο 69χρονος.

Επίσης ανέφερε ότι άνθρωποι από το ξενοδοχείο, όταν ακούστηκαν οι πρώτες εκρήξεις άρχισαν να κτυπούν τις πόρτες των δωματίων και να φωνάζουν στον κόσμο να βγει έξω.

«Καθώς βγήκαμε έξω, υπήρχαν παντού και εκρήξεις και μας οδηγούσαν στην παραλία» σημείωσε.  

Όταν βγήκαν έξω από το ξενοδοχείο, ο 69χρονος ανέφερε ότι, υπήρχαν παντού ερείπια, ενώ η πρόσοψη του ξενοδοχείου είχε καταστραφεί.

«Φαινόταν σαν να εκρήγνυται ένα ηφαίστειο, ακούστηκε σαν η πιο δυνατή καταιγίδα που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε» εξήγησε.   

Ανάφερε μάλιστα ότι ένα από τα κομμάτια που εκτοξεύθηκαν λόγω της έκρηξης βρισκόταν μόλις τρία πόδιαμακριά τους. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ψευδοκυβέρνηση, οι τραυματίες ανέρχονται στους 12.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE