ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι αναφορές Τσαβούσογλου στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι αναφορές Τσαβούσογλου στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι εξελίξεις σε σχέση με τη διαδικασία στο Κυπριακό και οι αναφορές του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για Αμμόχωστο και ξεκαθάρισμα της επιζητούμενης λύσης, η κατάσταση στις σχολικές καντίνες, αλλά και η αύξηση των αυτοκτονιών είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι σχεδιασμοί της Τουρκίας για τα Βαρώσια, η διαμαρτυρία για την ανάπτυξη στη Γεροσκήπου, οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης μετά το περιστατικό στην κατεχόμενη Λύση και το Εθνικό Σχέδιο για την ισότητα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Η αποστολή Λουτ κρίνεται στη Ν. Υόρκη» γράφει στο κύριο θέμα της ότι οι επιστολές της ειδικής απεσταλμένης, εκτός από τα σοβαρά βήματα προόδου δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη απόσταση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυτοκίνητο σκότωσε ανάπηρο σε τροχοκάθισμα, σε δρόμο της Λευκωσίας. Επίσης γράφει ότι απολογήθηκε με επιστολή ο πατέρας του 16χρονου για το συμβάν στην κατεχόμενη Λύση.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Μα τί τρώνε τα παιδιά στις σχολικές καντίνες;» και γράφει για σάντουιτς προς κατανάλωση εκτός προδιαγραφών, ενώ λέει ότι διαπιστώθηκε πως περισσότερα από δύο στα δέκα κυλικεία πωλούσαν είδη εκτός καταλόγου. Ακόμη γράφει για επιστολή της οικογένειας του 16χρονου προς τον Μουσταφά Ακιντζί, ενώ η σημαία επιστρέφεται μέσω των Ηνωμένων Εθνών. Σε άλλο θέμα διερωτάται αν θα εγκλωβιστούν 13.000 Βρετανοί στα κατεχόμενα λόγω Brexit.

Ο «Φιλελεύθερος» έχει τίτλο «Αρχή με το μοντέλο λύσης» και γράφει στο κύριο του θέμα ότι σημείο εκκίνησης για την Τουρκία είναι να ξεκαθαρίσει το μοντέλο της λύσης και προς τούτο ζητείται σύγκληση άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης, με το ζήτημα αυτό να είναι μοναδικό στην ατζέντα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης 2019-2023, με το οποίο τίθεται ψηλά ο πήχης για ισότητα ανδρών και γυναικών. Ακόμη γράφει ότι μεγαλεπήβολο αναπτυξιακό σχέδιο, που περιλαμβάνει και το Βαρώσι, έχουν καταρτίσει επιχειρηματίες από το περιβάλλον του Ερντογάν.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Όπλο οι συγκλίσεις για το φυσικό αέριο» ότι το φυσικό αέριο μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για λύση του Κυπριακού, γι’ αυτό και ΟΗΕ και διεθνής κοινότητα υποδεικνύουν ότι τα θέματα που προκύπτουν για τη διαχείριση και τα έσοδα του μπορούν να επιλυθούν με τη λύση. Επίσης, γράφει ότι το ΑΚΕΛ, που συμμετείχε σε χθεσινή σχετική εκδήλωση, ζητά επαναφορά του χαρακτηρισμού του τεμαχίου στη Γεροσκήπου, όπου έχουν εντοπιστεί αρχαιολογικά ευρήματα, ως αρχαίου μνημείου. Ακόμη κάνει λόγο για παιδιά-θύματα του ανάλγητου κράτους.

Η αγγλόγλωσση «Sunday Mail» με τίτλο «Θα χάσουμε τη θέα μας προς τη θάλασσα» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι οι κάτοικοι που διαμένουν κοντά στο σημείο όπου θα χτιστεί η μαρίνα Παραλιμνίου λένε ότι τα ψηλά κτίρια της ανάπτυξης θα αλλάξουν τον χαρακτήρα της περιοχής. Επίσης γράφει ότι είναι σε εξέλιξη προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης για το περιστατικό με τη σημαία. Επίσης γράφει ότι το πρόσφατο περιστατικό με δύτη επαναφέρει στο προσκήνιο τη διένεξη σε σχέση με το Ζηνοβία.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Καθημερινή» υπό τον τίτλο «Πρώτα να ξεκαθαρίσουμε τι λύση θέλουμε» γράφει ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, λέει ότι για το Βαρώσι σημασία έχει πια το δικαίωμα χρήσης, ενώ σε ό,τι αφορά την επανέναρξη το διαλόγου στο Κυπριακό, λέει ότι θα πρέπει αρχικά, σε μια άτυπη πενταμερή να ξεκαθαρίσουμε τί λύση θέλουμε και μετά να συμφωνήσουμε στους όρους αναφοράς. Επίσης, φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Σαββίδη, ο οποίος αναφέρεται στη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για μέγα στοίχημα. Ακόμη, γράφει για τις τουρκικές εξαγγελίες για την Αμμόχωστο και λέει ότι έσκασε το πυροτέχνημα στα χέρια του Προεδρικού.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Σημερινή» με τίτλο «Πέραν των 400 αυτοκτονιών την τελευταία δεκαετία» γράφει στο πρώτο θέμα της ότι ανησυχητικά αυξητική τάση παρουσιάζει ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Κύπρο και αυτό παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη Eurostat, η Κύπρος βρίσκεται μαζί με την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου των αυτοκτονιών στην ΕΕ. Αλλού, αναφέρεται στον σχεδιασμό της Τουρκίας για Αμμόχωστο και Καρπασία. Επίσης γράφει για νέο γύρο διαβουλεύσεων για το ΓεΣΥ στα τέλη Σεπτεμβρίου, μεταξύ ΟΑΥ και ιατρικής κοινότητας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top