ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: «Εγώ έφαα ξύλο που 4 Κυπραίους – Έκαμε καλή ιστορία ο αστυνομικός»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: «Εγώ έφαα ξύλο που 4 Κυπραίους – Έκαμε καλή ιστορία ο αστυνομικός»

Άνδρας που οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου για τα αδικήματα της κατοχής διαρρηκτών εργαλείων και της μεταφοράς μαχαιριού, έδωσε την δική του εκδοχή για το τι συνέβη το βράδυ που συνελήφθη.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Ο εν λόγω άνδρας, ο οποίος κατάγεται από την Ρωσία, αλλά όπως ισχυρίστηκε διαμένει στην Κύπρο περίπου 20 χρόνια, συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης (25/9) στην λεωφόρο Γρίβα Διγενή, αφού σύμφωνα με τον αστυνομικό που παρουσίασε την υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, κινείτο ύποπτα στην περιοχή με το όχημά του, ενώ σε αυτό εντοπίστηκαν διαρρκτικά εργαλεία και μαχαίρι.

O ίδιος ισχυρίζεται ότι τα γεγονότα δεν ήταν όπως παρουσιάστηκαν από τον αστυνομικό - μάρτυρα και γνωστοποίησε τη δική του θέση.

Η Αστυνομία αιτήθηκε 2ημερη κράτηση του υπόπτου, αφού όπως αναφέρθηκε, δεν κατέστη δυνατόν να του ληφθεί κατάθεση διότι δεν συνεργαζόταν, ενώ δεν απαντούσε και στις ερωτήσεις που του γίνονταν από τους αστυνομικούς του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Λευκωσίας.

Επίσης, η Αστυνομία αναμένεται να λάβει δακτυλικά αποτυπώματα από τον ύποπτο και να διεξάγει έρευνες στην περιοχή όπου εντοπίστηκε για να διαπιστωθεί αν διέπραξε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι το όχημα δεν ήταν εγγεγραμμένο στον ύποπτο, αλλά σε άλλο πρόσωπο.

Ο ύποπτος, έδωσε τους δικούς του ισχυρισμούς για την υπόθεση με την βοήθεια μεταφράστριας, όταν το δόθηκε ο λόγος από το δικαστήριο.

Όπως ισχυρίστηκε, τέσσερεις Ελληνοκύπριοι προσπάθησαν να τον κτυπήσουν και ο ίδιος τους είχε πλησιάσει για να συνομιλήσει μαζί τους ώστε να μάθει ποιος και γιατί ήθελε να του επιτεθεί.

«Δεν μπορώ να καταλάβω την ιστορία, δεν συμφωνώ με την κράτησή μου» σημείωσε.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι, όταν τους πλησίασε για να συνομιλήσουν, δεν είχε στην κατοχή του τίποτα από αυτά που κατηγορείται, ενώ είπε ότι δεν ήταν στο όχημά του όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί.

Ο ύποπτος, ισχυρίστηκε ακόμη ότι οι αστυνομικοί ήθελαν να ελέγξουν το όχημά του, χωρίς ο ίδιος να δώσει συγκατάθεση του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικοί έφτασαν όταν ένας από τους τέσσερεις που προσπάθησαν να τον κτυπήσουν, τους τηλεφώνησε και ισχυρίστηκε ότι τον φοβερίζει.

Η δικαστής του ξεκαθάρισε ότι την δεδομένη στιγμή δεν εξετάζει αν διέπραξε τα αδικήματα που διερευνώνται, αλλά το αίτημα της προσωποκράτησής του, το οποία εν τέλει ενέκρινε.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος, ανέφερε στο τέλος μιλώντας στα Ελληνικά: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να με κρατήσετε έστω και μια ημέρα. Εγώ έφαα ξύλο. Έγραψε καλή ιστορία ο αστυνομικός».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top