ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε/κ και τ/κ κόμματα συμφώνησαν στη σημασία ανάπτυξης περαιτέρω δικοινοτικής συνεργασίας

Ε/κ και τ/κ κόμματα συμφώνησαν στη σημασία ανάπτυξης περαιτέρω δικοινοτικής συνεργασίας

 Το θέμα «Σταδιακή συνεργασία: Μια εξελικτική μη συστημική προσέγγιση για την Κύπρο» που έθεσε το φιλοξενών Κόμμα του Λαού (Halkın Partısı) συζήτησαν στη συνάντηση εκπρόσωποι των ε/κ και τ/κ πολιτικών κομμάτων, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Κύπρο, στο Λήδρα Πάλλας.

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσε η Πρεσβεία της Σλοβακίας, «παρά τις διαφορετικές απόψεις για το θέμα, τα πολιτικά κόμματα αναγνώρισαν τη σημασία της ανάπτυξης περαιτέρω μηχανισμών συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί, ενισχύοντας υφιστάμενες πρωτοβουλίες κα αυξάνοντας κοινές προσπάθειες σε έναν αριθμό θεμάτων που κυμαίνονται από ποινικές υποθέσεις έως ανθρωπιστικές, προκειμένου να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών των δύο κοινοτήτων με στόχο την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής συνολικής λύσης».

Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των ε/κ και τ/κ κομμάτων στο Λήδρα Πάλλας θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου 2019.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top