ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελπίδα για επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στη συνάντηση με τον Πρόεδρο στη Ν.Υ.

Ελπίδα για επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στη συνάντηση με τον Πρόεδρο στη Ν.Υ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εξέφρασε την ελπίδα για επανένωση της Κύπρου όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και όλοι οι πολίτες του νησιού να απολαμβάνουν την ειρήνη, την αδελφοσύνη, την αγάπη, την οικονομική πρόοδο και την ανάπτυξη.

Μιλούσε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Αντρη Αναστασιάδη, επισκέφθηκε σήμερα την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Κατά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο και τα μέλη της αντιπροσωπείας, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του προς τον Πρόεδρο και τις προσπάθειες που καταβάλλει για επίλυση του Κυπριακού, καθώς και ευγνωμοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ για τη βοήθεια που παρέχει για τη Θεολογική Σχολή στη Χάλκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είπε ότι η Προεδρία του Προέδρου Αναστασιάδη «αποτελεί φάρο που ακτινοβολεί τις παραμέτρους ενός ειλικρινούς και δημιουργικού διαλόγου για μια νέα εποικοδομητική περίοδο που θα επιτρέψει να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης, για ένα ευλογημένο κράτος, λειτουργικό, με ελπίδα και βιωσιμότητα».

«Κατά τη διάρκεια της ευκλεούς Προεδρίας σας», ανέφερε προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, «αποδείξατε ότι γνωρίζετε την υπομονή και έχετε και το σθένος και το θάρρος να τολμάτε ατενίζοντας την πορεία προς το ευοίωνο μέλλον».

Παράλληλα ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ελπίδα "να δούμε ενωμένο το νησί, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και όλοι οι πολίτες του νησιού να απολαμβάνουν την ειρήνη, την αδελφοσύνη, την αγάπη, την οικονομική πρόοδο και την ανάπτυξη".
Ευχήθηκε κάθε καλό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος σήμερα γιορτάζει τα γενέθλια του.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τη στήριξή τους.

Αναφερόμενος «στην κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται η Κύπρος», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «εδώ και 45 έτη προσπαθούμε με πολλές υποχωρήσεις προκειμένου να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση που να τερματίζει την απαράδεκτη επικρατούσα κατάσταση και να δημιουργήσει συνθήκες ενός πραγματικά βιώσιμου, λειτουργικού και ανεξάρτητου κράτους, μακριά από κάθε επιρροή από τρίτες χώρες».

Αναφέρθηκε στη νέα προσπάθεια που καταβάλλει ο ΓΓ των ΗΕ, τονίζοντας την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη του διαλόγου «με την ελπίδα ότι θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά ιδιαίτερα το δίκαιο, δηλαδή στη βάση του Χάρτη του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Πρόσθεσε ότι «εάν επικρατήσουν οι αρχές και αξίες του διεθνούς δικαίου και της ΕΕ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου του λαού, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, θα διασφαλιστούν πλήρως μέσα σε συνθήκες που θα επιτρέψουν και πάλι την ειρηνική συμβίωση και θα δημιουργήσουν προοπτική και μέλλον».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να επισκεφθεί την Κύπρο.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Ο Πρόεδρος χάρισε στον Αρχιεπίσκοπο ένα ασημένιο αντίγραφο αμφορέα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προσέφερε στον Πρόεδρο ένα ασημένιο αντίγραφο εικόνας της Αγίας Τριάδας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top