ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη κινεζικής αντιπροσωπείας στη Δωδώνη Κύπρου

Επίσκεψη κινεζικής αντιπροσωπείας στη Δωδώνη Κύπρου

Οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής χαλλουμιού

Στις 24 Σεπτεμβρίου, μεγάλη αντιπροσωπεία από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, συνοδευόμενη από υψηλόβαθμους λειτουργούς του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, επισκέφθηκε τη μονάδα παραγωγής τυροκομικών προϊόντων της Δωδώνη Κύπρου στη Βιομηχανική Περιοχή Αγίου Συλά, στον Ύψωνα.


Επικεφαλής της Κινέζικης Αντιπροσωπείας ήταν ο Υφυπουργός Τελωνείων της Λ.Δ. της Κίνας, Hu Wei και σε αυτήν συμμετείχαν Διευθυντές διαφόρων Τμημάτων, όπως Τελωνείου, Ασφάλειας και Ελέγχου Τροφίμων, καθώς και εκπρόσωποι των αντίστοιχων Τμημάτων στις Βρυξέλλες.
Η αντιπροσωπεία φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας με τους επισκέπτες να παρακολουθούν από κοντά τις διαδικασίες παραγωγής και ελέγχου ποιότητας διαφόρων προϊόντων εστιάζοντας στο χαλλούμι. Οι προσκεκλημένοι από την Κίνα ενημερώθηκαν για την μεγάλη σημασία που δίνεται στους ελέγχους στο γάλα και την ασφάλεια στα παραγόμενα προϊόντα.


Ως γνωστό η Κυβέρνηση της Λ.Δ. της Κίνας έχει πρόσφατα παραχωρήσει την έγκριση της σε συγκεκριμένες κυπριακές γαλακτοβιομηχανίες να εξάγουν τα προϊόντα τους και κυρίως χαλλούμι στη Κίνα. Μεταξύ των εταιρειών αυτών συγκαταλέγεται και η Δωδώνη Κύπρου.
Τα μέλη της Κινέζικης Αντιπροσωπείας εκφράστηκαν με τα πιο κολακευτικά λόγια για το υψηλό τεχνικό επίπεδο της εταιρείας, καθώς και τις άρτιες μεθόδους παραγωγής και ελέγχου ποιότητας που ακολουθούνται. Παράλληλα, εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τα μοναδικά χαρακτηριστικά του χαλλουμιού που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα τυριά αλλά και τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει το προϊόν στην τεράστια αγορά της Κίνας.
Μετά την ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου, τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κυπριακά τυριά που παράγει η εταιρεία στις εγκαταστάσεις της στην Κύπρο καθώς επίσης και μεγάλη ποικιλία τυριών που παράγονται στην Ελλάδα, όπως την παγκοσμίου φήμης Φέτα Δωδώνη καθώς και άλλα τυριά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top