ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσφιξη σχέσεων με Αλεξάνδρεια προωθεί η Λεμεσός

Σύσφιξη σχέσεων με Αλεξάνδρεια προωθεί η Λεμεσός

Με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων και τη σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με την αδελφοποιημένη πόλη της Αλεξάνδρειας, αντιπροσωπεία από τον Δήμο Λεμεσού, τη Μητρόπολη, το ΤΕΠΑΚ και άλλους φορείς, μεταβαίνει την Παρασκευή 25/10 στην αιγυπτιακή πόλη.
 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στο τετραήμερο ταξίδι θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Χωροεπίσκοπος Αμαθούντας Νικόλαος και εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, του ΣΑΛΑ, του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και του Ιστορικού Αρχείου – Κέντρου Μελετών Λεμεσού.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης μεταφέρεται στην Αλεξάνδρεια το θέμα που απασχόλησε, τον περασμένο Νοέμβριο, το 14ο Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου - Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού, «Λεμεσός – Αλεξάνδρεια: Δύο πόλεις σε ένα συνεχή διάλογο».
 
Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσίασε το συμπόσιο, κρίθηκε επωφελής για τον Ελληνισμό της αιγυπτιακής διασποράς η μεταφορά του στην Αλεξάνδρεια και για το σκοπό αυτό μεταβαίνουν με την αποστολή επτά ερευνητές - επιστήμονες που συμμετείχαν σε αυτό, οι οποίοι θα αναλύσουν το θέμα με συναδέλφους τους, Αιγύπτιους και Έλληνες της διασποράς.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος μαζί με εκπροσώπους των φορέων της πόλης, θα έχουν συνάντηση με τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, με σκοπό  την ανανέωση και επικαιροποίηση της συμφωνίας διδυμοποίησης των δύο πόλεων, η οποία είχε συνομολογηθεί το 1972.
 
Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και παρουσίαση του τόμου για τον Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα, πολιούχο Άγιο της Λεμεσού και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας.
 
Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία και σε αξιοθέατα της πόλης του Καϊρου και της Αλεξάνδρειας, όπως το Αιγυπτιακό Μουσείο, το Μουσείο Παπύρου, την ιστορική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το σπίτι του Καβάφη, το ελληνικό σχολείο και άλλα.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top