ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Βρετανία για τα 39 θύματα στο φορτηγό όχημα - Πιθανώς Κινέζοι υπήκοοι

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Βρετανία για τα 39 θύματα στο φορτηγό όχημα - Πιθανώς Κινέζοι υπήκοοι

Η βρετανική αστυνομία συνεχίζει να ανακρίνει τον 25χρονο Μο Ρόμπινσον από τη Βόρεια Ιρλανδία, οδηγό του φορτηγού οχήματος στο οποίο εντοπίστηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 39 σοροί, μεταξύ των οποίων ενός ανηλίκου.

Οι αρχές εργάζονται για την ταυτοποίηση των θυμάτων. Πληροφορίες που μετέδωσε το ITV αναφέρουν ότι πρόκειται στο σύνολό τους για Κινέζους υπηκόους.

Δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο το τηλεφώνημα που έγινε αρχικά στην υπηρεσία ασθενοφόρων με το οποίο ειδοποιήθηκαν οι αρχές για το τραγικό περιστατικό έγινε από τον ίδιο τον οδηγό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι επίσης δεν έχει αποσαφηνιστεί κατά πόσο ο Ρόμπινσον γνώριζε ότι στο κοντέινερ που είχε παραλάβει περίπου μία ώρα πριν από το τηλεφώνημα στις αρχές βρίσκονταν 39 πτώματα.

Πάντως ο οδηγός έχει συλληφθεί ως ύποπτος για διάπραξη δολοφονιών.

Το κοντέινερ παραλήφθηκε από το λιμάνι του Πέρφλιτ, όπου είχε φτάσει μετά από ταξίδι περίπου δέκα ωρών από το Ζεεμπρούγκε του Βελγίου. Οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες της ώρας που το κοντέινερ εισήλθε στο τοπικό λιμάνι, αλλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πού βρισκόταν προηγουμένως το κοντέινερ ή ποτέ μπήκαν σε αυτό οι 39 άνθρωποι.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν προειδοποιηθεί εδώ και τρία χρόνια πως μετά από την αυστηροποίηση των ελέγχων στη βόρεια Γαλλία, τα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά τα πιο ευάλωτα λιμάνια του Βελγίου για να μεταφέρουν σε φορτηγά και πλοία παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες προς το βρετανικό έδαφος.

Τις έρευνες της αστυνομίας συνδράμει και η Εθνική Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος, η οποία ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή της Βάρνας στη Βουλγαρία όπου ήταν δηλωμένο το φορτηγό του Μο Ρόμπινσον πιστεύεται ότι λειτουργεί ιρλανδικό κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων και καυσίμων.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες θανάτου των 39, ειδικοί επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο κοντέινερ, που περιγράφεται ως «μεταλλικό φέρετρο» από τον Τύπο, είναι ψυγείο. Εφόσον η ψύξη λειτουργούσε, η θερμοκρασία που θα είχαν να αντιμετωπίσουν τα θύματα θα έφτανε στους -25 βαθμούς Κελσίου.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top