ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε την ανάγκη για την εξάλειψη κοινωνικών ανισοτήτων

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε την ανάγκη για την εξάλειψη κοινωνικών ανισοτήτων

Eίναι επάναγκες να εργαστούμε για την εφαρμογή παγκόσμιων πολιτικών που πρώτιστα να εστιάζουν στην εξάλειψη κοινωνικών ανισοτήτων και στις αυξανόμενες ανάγκες των ευάλωτων και περιθωριοποιημένων ανθρώπων ή ακόμη και ολόκληρων πληθυσμών, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης.

Σε ομιλία του στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων στο Στρασβούργο, αναφέρθηκε στην υιοθέτηση τον Σεπτέμβριο 2015, της Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη από όλα τα κράτη – μέλη του ΟΗΕ, σηματοδοτώντας την αρχή μιας παγκόσμιας συλλογικής προσπάθειας για βελτίωση των Στόχων Ανάπτυξης της Χιλιετίας και επίτευξη όσων δεν είχαν ακόμη υλοποιηθεί.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι αν και αναμφίβολα έχει επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος στη μείωση των ανισοτήτων και την ανακούφιση ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικής ανισότητας, είναι ταυτόχρονα εμφανές ότι η οικονομική ανάπτυξη από μόνη της δεν επαρκεί για τη μείωση της φτώχειας και των ανισοτήτων, εκτός αν τηρηθούν και οι τρεις διαστάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ως εκ τούτου, σημείωσε, «είναι επάναγκες να εργαστούμε για την εφαρμογή παγκόσμιων πολιτικών που πρώτιστα να εστιάζουν στην εξάλειψη κοινωνικών ανισοτήτων και πιο συγκεκριμένα στις αυξανόμενες ανάγκες των ευάλωτων και περιθωριοποιημένων ανθρώπων ή ακόμη και ολόκληρων πληθυσμών».

Πρέπει επίσης να βρούμε τρόπους, να προτείνουμε λύσεις και να υιοθετήσουμε ολοκληρωμένες πολιτικές, σημείωσε, με στόχο τη μείωση των σημαντικών ανισοτήτων που υπάρχουν, τόσο ανάμεσα σε χώρες όσο και εντός αυτών.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, ως ο Οργανισμός που πρωταγωνιστεί στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει άμεση συνάφεια με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, παρέχει αδιαμφισβήτητα μια μοναδική πλατφόρμα αναγνώρισης προκλήσεων, συζήτησης επιτευγμάτων και ανταλλαγής απόψεων για συγκεκριμένους τρόπους βελτίωσης και διαρκούς εφαρμογής αυτών των Στόχων.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε ο κ. Συλλούρης, «θα συνεχίσει να εκπληρώνει τον ρόλο της στην προσπάθειά της να συμβάλει στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης από τη χώρα μας».

Τέλος επεσήμανε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών, όλων αυτών των αξίων που εδράζονται στο κράτος δικαίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top