ΔΙΕΘΝΗ

Ντόναλντ Τράμπ: Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους είναι νεκρός

Ντόναλντ Τράμπ: Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους είναι νεκρός

Τον θάνατο του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ανακοίνωσε με τηλεοπτικό του διάγγελμα  ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Την είδηση μετέδωσαν νωρίτερα την Κυριακή 27/10, αμερικάνικα ΜΜΕ, ότι ο επικεφαλής του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ.

Η Βαγδάτη ενημερώθηκε για τον θάνατο του επικεφαλής του ΙΚ αλ Μπαγκντάντι

Το Ιράκ ενημερώθηκε από πηγές μέσα από τη Συρία ότι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάνι σκοτώθηκε, δήλωσαν σήμερα δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

"Πηγές μας από τη Συρία επιβεβαίωσαν στην ομάδα της ιρακινής υπηρεσίας Πληροφοριών που είχε αναλάβει τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι ότι αυτός σκοτώθηκε μαζί με τον προσωπικό του σωματοφύλακα στην Ιντλίμπ, αφού εντοπίστηκε το κρησφύγετό του την ώρα που προσπαθούσε να απομακρύνει την οικογένειά του από την Ιντλίμπ προς τα τουρκικά σύνορα", επεσήμανε μία από τις πηγές.

Οι SDF εργάζονταν επί πέντε μήνες στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης για την εξόντωση του Μπαγκντάντι, στην οποία συμμετείχαν αμερικανικές ειδικές δυνάμεις που έδρασαν στην περιφέρεια Ιντλίμπ

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εργάσθηκαν επί πέντε μήνες στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης που είχε στόχο την εξόντωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, δήλωσε σήμερα ο διοικητής τους.

«Συγκεντρώθηκαν πληροφορίες επί του πεδίου και έγινε ακριβής παρακολούθηση για να εξοντωθεί ο τρομοκράτης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι με μια κοινή επιχείρηση», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο γενικός διοικητής των SDF Μαζλούμ Άμπντι. «Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν σ' αυτή τη σπουδαία δουλειά», πρόσθεσε στην ανάρτησή του κάνοντας tag τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, στην Ουάσινγκτον, αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα πως η αμερικανική αποστολή εναντίον του Μπαγκντάντι περιλάμβανε δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας.

Ο Μπαγκντάντι πιστεύεται πως σκοτώθηικε σε αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, δήλωσαν πηγές στην περιοχή, και ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τρμαπ πρόκειται να κάνει μια «μείζονα δήλωση» από τον Λευκό Οίκο.

 Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top