ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο πολιτικό κίνημα υπό την ηγεσία της Α. Θεολόγου – «Δεν κοιτάμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά» ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO

Νέο πολιτικό κίνημα υπό την ηγεσία της Α. Θεολόγου – «Δεν κοιτάμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά» ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO

Και εγένετο, νέο κίνημα: Οι «Ανεξάρτητοι». Ένα νέο κίνημα έχει αρχίσει τη λειτουργία του, μετά την συνέντευξη Τύπου της Άννας Θεολόγου.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Η ανεξάρτητη βουλευτής, η οποία δήλωσε πως «πλέον δεν είμαι ανεξάρτητη, είμαι η βουλευτής των Ανεξάρτητων», πήρε την απόφαση εδώ και μήνες, όπως ανέφερε η ίδια, να δημιουργήσει ένα νέο κίνημα, με νέους ανθρώπους, μη εξαρτημένους από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, με κόκκινες γραμμές στα κοινωνικά θέματα και με μόνο γνώμονα το συμφέρων των Κύπριων πολιτών.

Η Άννα Θεολόγου, τοποθετήθηκε για τους στόχους του κινήματος και πρόβαλε απαιτήσεις σε πολλά σημαντικά ζητήματα που είναι η οικονομία, η παιδεία, το περιβάλλον ή αλλιώς η πράσινη οικονομία, το κυπριακό, και την διαφάνεια,  ζητήματα τα οποία βασανίζουν τον Κύπριο πολίτη.

Όσο αναφορά στην οικονομία, η βουλευτής δήλωσε πως «η κατάχρηση των δημόσιων ταμείων που επηρεάζει την ικανότητα του κράτους να στοχεύει σε κοινωνικές παροχές και το γεγονός πως η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ζει αξιοπρεπώς σε αυτό το κράτος, όλα αυτά μας θυμώνουν και μας αναγκάζουν να απαιτούμε, οι πολιτικές να ορίζονται από τους κάτω για τους πάνω».

«Δεν κοιτάμε, ούτε δεξιά ούτε αριστερά, ούτε και στο κέντρο, κοιτάμε από τους κάτω προς τα πάνω, όπως κοίταζαν τον περασμένο αιώνα τα κοινωνικά κινήματα» δήλωσε η Άννα Θεολόγου, θέλοντας να μεταφέρει την φιλοσοφία των «Ανεξάρτητων».

«Μια κοινωνία για τους πολλούς και όχι για τους λίγους» είπε χαρακτηριστικά σχετικά για τους στόχους του κινήματος και το όραμα της για την κοινωνία. Όσο αναφορά το περιβάλλον, η Άννα Θεολόγου δήλωσε πως «η πράσινη οικονομία είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να μεταβιβάσουμε στα παιδία μας και στις μελλοντικές γενιές».

«Είμαστε άνθρωποι, η ζωή μας έχει αξία» ανέφερε σχετικά με την ανισότητα που επικρατεί στην Κύπρο και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Απαιτούμε την διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις, με όρους που σέβονται πρώτιστα τον φορολογούμενο και το δημόσιο συμφέρον και αποσκοπούν στην κερδοσκοπία του κράτους και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων».

 

 Για το καυτό θέμα της παιδείας και τους στόχους του κινήματος η Άννα Θεολόγου, δήλωσε πως το κίνημα απαιτεί ένα σύστημα εκπαίδευσης που θα διέπεται από ποιότητα και θα αξιοποιεί πλήρως τις ανθρώπινες δεξιότητες και ικανότητες.

Δεν δίστασε να αναφερθεί και στο κυπριακό λέγοντας πως «είναι η θέση μας ότι το κυπριακό είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Το κυπριακό είναι πρώτιστα ζήτημα εισβολής και κατοχής και ζητούμε την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου και την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ».

«Η δημιουργία του κινήματος των «Ανεξάρτητων», έχει ως ένα από τους πολλούς στόχους, να απαιτήσει ριζική αλλαγή στον τρόπο που εκλέγονται οι αντιπρόσωποι των πολιτών στη Βουλή. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βελτιωθεί η Δημοκρατία».

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία της Άννας Θεολόγου και το κάλεσμα της προς τους Κύπριους πολίτες:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε τα έργα στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς της εταιρείας για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top