ΚΟΣΜΟΣ

Απεργίες στη Βαγδάτη με βασικό αίτημα να πέσει η κυβέρνηση του Ιράκ

Απεργίες στη Βαγδάτη με βασικό αίτημα να πέσει η κυβέρνηση του Ιράκ

Κλειστά έμειναν την Κυριακή 3/11 (πρωτη ημέρα της εβδομάδας) τα σχολεία και πολλοί άλλοι δημόσιοι θεσμοί στη Βαγδάτη και στο νότιο Ιράκ στην οποία εδώ και έναν μήνα γίνονται μαζικές κινητοποιήσεις με αίτημα να πέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

 

Από την έναρξη του μαζικού αυτού κινήματος διαμαρτυρίας στο Ιράκ, την 1η Οκτωβρίου, τουλάχιστον 257 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ οι ακτιβιστές έχουν πολλαπλασιάσει τα αιτήματά τους για ένα κίνημα πολιτικής ανυπακοής στη χώρα.

Τα περισσότερα δημόσια σχολεία της πρωτεύουσας και του νοτίου Ιράκ έχουν σήμερα παραλύσει, μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από το συνδικάτο των εκπαιδευτικών

Στην Νασιρίγια εκτός από τα σχολεία, κλειστές είναι επίσης πολλές δημόσιες υπηρεσίες και ήδη έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν στους δρόμους διαδηλωτές.

Στην Ντιουανίγια επίσης είναι κλειστές  οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, ενώ σε ένα πανό που έχει αναρτηθεί στην έδρα του επαρχιακού συμβουλίου αναφέρεται: «Κλειστό κατόπιν εντολής του λαού».

 Ενας 25χρονος διαδηλωτής, Ταχσίν Νάσερ, στην Κουτ, νότια της Βαγδάτης δήλωσε στο AFP: «Ο αποκλεισμός δρόμων είναι ένας τρόπος για να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση»

«Τους δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε στους δρόμους έως ότου πέσει η κυβέρνηση και αποχωρήσουν οι διεφθαρμένοι και οι κλέφτες», πρόσθεσε.

Στην αλ Χίλα, στην επαρχία της Βαβυλωνίας, νότια της Βαγδάτης, οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουν ανοίξει, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.

Στην Βασόρα, στο νότιο τμήμα της χώρας, τα δημόσια σχολεία είναι κλειστά για πρώτη φορά από τότε που άρχισαν οι διαδηλώσεις.

Στη Βαγδάτη τέλος, το προπύργιο των σιιτών, η Σαντρ Σίτι, έχει αποκλειστεί τελείως, καθώς οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει γύρω δρόμους, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες συνοικίες του ανατολικού τμήματος της ιρακινής πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top