ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Διάκριση για τη VTTV στον τομέα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία

Διάκριση για τη VTTV στον τομέα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία

Η εταιρεία βραβεύθηκε για την ηλεκτρονική πλατφόρμα εισηγήσεων της στον Εθνικό Διαγωνισμό Παραδειγμάτων Καλής Πρακτικής 2019

 

Διάκριση στον Εθνικό Διαγωνισμό Παραδειγμάτων Καλής Πρακτικής 2019 για το παράδειγμα «Βελτίωση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία μέσω Εισηγήσεων του Προσωπικού της Εταιρείας» απέσπασε η VTT Vasiliko Ltd (VTTV). Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2018-2019 από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στόχος του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη και προώθηση καλών πρακτικών, οι οποίες εφαρμόζονται στην Κύπρο, συμβάλλοντας στη βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας.

Θέτοντας το ανθρώπινο δυναμικό της στον πυρήνα της δραστηριότητάς της και έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία του προσωπικού και των συνεργατών της, η VTTV, ιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου τερματικού αποθήκευσης πετρελαιοειδών στην Κύπρο, προχώρησε εξ αρχής στην προώθηση της ανάπτυξης σωστής κουλτούρας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία μέσω της πλατφόρμας «QualityOnline». Συγκεκριμένα, μέσα από το εργαλείο της πλατφόρμας «Suggestion for Improvement» («Εισήγηση για Βελτίωση») στοχεύει στην άμεση αναφορά και αποτελεσματική επίλυση διαφόρων ζητημάτων που αφορούν τον τομέα ασφάλειας και υγείας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό διαδικτυακό, διαδραστικό εργαλείο, το οποίο είναι στη διάθεση του προσωπικού της VTTV για άμεση αναφορά διαφόρων εισηγήσεων που στόχο έχουν τη βελτίωση της ασφάλειας και υγείας, στις εγκαταστάσεις και διεργασίες της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, μέσω της πλατφόρμας οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν αναλυτικά ζητήματα που πιθανόν προκύπτουν ή παρατηρούν κατά την καθημερινή τους εργασία και να υποβάλουν εισηγήσεις για την επίλυσή τους, επισυνάπτοντας φωτογραφίες ή σχεδιαγράμματα. Οι εισηγήσεις αναθεωρούνται και αξιολογούνται λεπτομερώς από ειδική επιτροπή η οποία αποτελείται από αντιπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων τμημάτων της VTTV (Τεχνικό-Συντήρησης, Λειτουργείας, Ασφάλειας & Υγείας, Ανθρώπινου Δυναμικού), συμπεριλαμβανομένων και διευθυντικών στελεχών της εταιρείας, θέτοντάς τις σε προτεραιότητα εφαρμογής. Η πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία το 2014 και από τότε μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί πέραν των 270 εισηγήσεων. Με την εφαρμογή της πλατφόρμας, η VTTV διασφαλίζει αφενός την άμεση ενημέρωση της εταιρείας για τυχόν προβλήματα, καθιστώντας αφετέρου προσωπικό και συνεργάτες, μέσω της δυνατότητας υποβολής εισηγήσεων για τη λύση τους, μέρος της αναβάθμισης και ανάπτυξής της. Λαμβάνοντας υπόψη πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο ανεξάρτητα από τον τομέα δραστηριοποίησης ενός οργανισμού, το εργαλείο μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα καλής πρακτικής και για άλλες κυπριακές επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας των εργαζομένων για τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς και υγειούς χώρου εργασίας, όσες εισηγήσεις ξεχωρίζουν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, βραβεύονται από την εταιρεία με αναμνηστικό δίπλωμα και χρηματικό ποσό.

Σχετικά με τον Διαγωνισμό, έπειτα από αξιολόγηση των Παραδειγμάτων Καλής Πρακτικής που υποβλήθηκαν, η Τεχνική Επιτροπή Αξιολόγησης του Παγκύπριου Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας αποφάσισε την απονομή «Επαίνου» στη VTTV για το παράδειγμά της. Η απονομή πραγματοποιήθηκε κατά την Τελετή Λήξης της Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2019 και τον «Έπαινο» παρέλαβε εκ μέρους της εταιρείας ο Διευθυντής Ασφάλειας, Υγείας και Περιβάλλοντος, κ. Κωνσταντίνος Σαββίδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top