ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ-ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ: Πέραν των δυο ωρών η διαδικασία -Κρατούσε τη δεξιά του πλευρά και είχε μώλωπα στο πρόσωπο

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ-ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ: Πέραν των δυο ωρών η διαδικασία -Κρατούσε τη δεξιά του πλευρά και είχε μώλωπα στο πρόσωπο

Δυο και πλέον ώρες κράτησε το πρωί (04/11) η διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για το αίτημα της Αστυνομίας που αφορά την κράτηση των δυο πρώτων συλληφθέντων για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, (03/11), έξω από το νυκτερινό κέντρο Plus στην Έγκωμη.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Η διαδικασία που ήταν ορισμένη για να αρχίσει στις 11:00, ξεκίνησε με 45 λεπτά καθυστέρηση. Στο εδώλιο μεταφέρθηκε αρχικά ο πρώτος ύποπτος που πρόκειται για 42χρονο (Κουσιουμής) και ένα 15λεπτο αργότερα ο δεύτερος ύποπτος, που πρόκειται για 43χρονο (Αγαθαγγέλου).

Εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας υπήρχε έντονη η παρουσία ένοπλων μελών της Αστυνομίας.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 11:45 με τον επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λευκωσίας, Γιάννο Γιωρκάτζη, να αναπτύσσει τους λόγους που ζητεί η Αστυνομία την 8ημερη κράτηση των δυο προσώπων.

Εναντίον του πρώτου διερευνώνται τα αδικήματα της διάπραξης απόπειρας φόνου, συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, παράνομης μεταφοράς όπλου και εκρηκτικών υλών, καθώς και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και εναντίον του δεύτερου τα αδικήματα της συνέργειας μετά από διάπραξη απόπειρας φόνου και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

 

Οι δικηγόροι υπεράσπισης, αφού πρώτα άκουσαν το λεκτικό από τον Γιωργκάτζη επιχείρησαν μείωση των ημερών κράτησης των πελατών τους.

Ο Γιαλέλης εστίασε στο γεγονός ότι ο Κουσιούμης ήταν αιμόφυρτος στο έδαφος κατά ένα μεγάλο μέρος του επεισοδίου. 'Η απόπειρα φόνου έχει αποδειχθεί αλλά όχι σε σχέση με τον πρώτο ύποπτο. Μου είπε δεν έχει σχέση με το όπλο ούτε με την μεταφορά του' ανέφερε.

Έκανε επίσης αναφορά στο γεγονός ότι ο πελάτης του είναι τραυματισμένος. Ο Κουσιούμης εντός της δικαστικής αίθουσας εμφανίστηκε να πονάει και να κρατάει την δεξιά πλευρά του από τη μέση και κάτω (μηρός), ενώ είχε μώλωπα κάτω από το δεξί μάτι. Ο δικηγόρος ρώτησε τον Γιωρκάτζη εάν εξετάστηκε από ιατρό, με τον ίδιο να απαντά ότι στις 2:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (04/11) ζήτησε παυσίπονα και πριν το δικαστήριο ζήτησε να τον δει γιατρός αφού τελειώσει η διαδικασία. Θα εξεταστεί αργότερα, απάντησε ο Γιωρκάτζης.

Ο Γιάννης Πολυχρόνης εκπροσωπώντας τον Αγαθαγγέλου εστίασε στο γεγονός ότι ο πελάτης του συνελήφθη μόνο και μόνο επειδή ήταν μαζί με τον πρώτο ύποπτο στο αυτοκίνητο στη Λάρνακα όπου εντοπίστηκαν. Ο Αγαθαγγέλου όταν του επιστήθηκε η προσοχή στον νόμο, απάντησε ότι “μεταφέρει τον Κουσιούμη στο δικηγόρο του”.

Ο Πολυχρόνης τόνισε ότι για την κράτηση του 'πρέπει να υπάρχουν γεγονότα ενώπιον δικαστηρίου και να εξάγουν συμπέρασμα ότι υπάρχει και εύλογη υποψία και αναγκαιότητα. Στην παρούσα ο ανακριτής δεν μπορεί είπε να τα γράψει όλα στον όρκο. Άρα έχουμε έναν ύποπτο που δε λέμε στο δικαστήριο γιατί θέλουμε την κράτηση του'.

Η δικαστής Γιώτα Κυθραιώτη αφού πρώτα άκουσε όλες της πλευράς αποσύρθηκε για μισή ώρα. Μετά το διάλειμμα ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου για την 8ήμερη κράτηση των δυο υπόπτων, με βάση το αίτημα της Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης καταζητούνται άλλα δυο πρόσωπα και αναζητούνται άλλα τρία. Θα ληφθούν πέραν των πενήντα καταθέσεων, με τη βοήθεια διερμηνέα σε αρκετές περιπτώσεις. Θα αξιολογηθεί κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Θα γίνει οικονομική έρευνα για τον 2ο ύποπτο και έρευνα σε 15 μεταφορικά μέσα, εκ των οποίων τα πέντε για τον 1ο ύποπτο.

Ένα από τα οχήματα που χρησιμοποίησε ο Κουσιούμης ήταν το πατέρα του, μετά τη διάπραξη του επεισοδίου.

Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο ο Κουσιούμης λίγο μετά την απόπειρα φόνου, γύρω στις 07:00 το πρωί της Κυριακής (03/11) πήγε στο σπίτι του και πήρε το κινητό τηλέφωνο της μητέρας του και το αυτοκίνητο του πατέρα του και ρωτώντας τους "εάν τον γύρεψε η Αστυνομία, γιατί είχε καβγά με 10 μαύρους", έφυγε. 

Η Αστυνομία αναζητεί το πιστόλι και τους κάλυκες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top