ΚΥΠΡΟΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου «Μέδουσα 9» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση   Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου «Μέδουσα 9» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 9», η οποία διεξάγεται στην περιοχή της Κρήτης, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης και ο Υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου Μοχάμεντ Αχμέντ Ζακί

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της άσκησης, ο κ. Αγγελίδης συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους για τη συμμετοχή τους, διαπιστώνοντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, συνεργασίας, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε χθες τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Αιγύπτου, όπου συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των τριών χωρών σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το μεταναστευτικό, η έκρυθμη κατάσταση στην Λιβύη και τον Λίβανο.

Στην κοινή τους δήλωση, μετά το τέλος των εργασιών της Τριμερούς, οι Υπουργοί καταδίκασαν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες παραβιάζουν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνιστώντας κατάφωρη παραβίαση του διεθνές δικαίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top