H ΜΟ.Κ.Α.Σ διευκρινίζει ότι η παροχή υπηκοότητας σε ξένους επενδυτές δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της

H ΜΟ.Κ.Α.Σ διευκρινίζει ότι η παροχή υπηκοότητας σε ξένους επενδυτές δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της

H παροχή υπηκοότητας σε ξένους επενδυτές δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ) της Νομικής Υπηρεσίας, διευκρινίζεται σε επίσημη ανακοίνωση την Παρασκευή (08/11).

Σε σχέση με τις δημόσιες δηλώσεις και τα επανειλημμένα ερωτήματα, που τίθενται από πολιτικά πρόσωπα και άλλους, αναφορικά στις αρμοδιότητες και ευθύνες της ΜΟ.Κ.Α.Σ, σε σχέση με το θέμα πολιτογράφησης του Μαλαισιανού επενδυτή, η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι πληροφορίες σχετικά  με τον Taek Jho Low διαβιβάστηκαν στη ΜΟ.Κ.Α.Σ από την Τράπεζα Κύπρου περί τα τέλη Οκτωβρίου 2015.

Στις εν λόγω πληροφορίες, προστίθεται , γινόταν αναφορά, μεταξύ άλλων, και στην υποβολή αίτησης εκ μέρους του πιο πάνω προσώπου για την απόκτηση Κυπριακής υπηκοότητας.

Η Μονάδα με γραπτή επιστολή της προς το Υπουργείο Εσωτερικών, έθεσε υπόψη του τα αρνητικά δημοσιεύματα που εντοπίζονταν για τον κ. Low, καθώς και τις συναλλαγές που είχαν πραγματοποιηθεί, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε υποβάλει αίτηση για πολιτογράφηση.      

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE