«Αγριεμένη» ΤΣΣΚΑ, ποδοπάτησε την Φενέρ

«Αγριεμένη» ΤΣΣΚΑ, ποδοπάτησε την Φενέρ

Στη μάχη των… κουμπάρων, ο Ιτούδης αναδείχθηκε μεγάλος νικητής, με την ΤΣΣΚΑ να συντρίβει 88-70 τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς στη Μόσχα.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μάικ Τζέιμς και Γιάνις Στρέλνιεκς, η ΤΣΣΚΑ διέλυσε την τραγική Φενέρμπαχτσε στη Μόσχα (88-70), με τον Δημήτρη Ιτούδη να παίρνει την… ταυτότητα του κουμπάρου του, Ζέλικο Ομπράνοβιτς.

Στους 31 πόντους (15 εξ αυτών στην τέταρτη περίοδο) σταμάτησε ο Αμερικανός γκαρντ των Ρώσων (με 6/8 τρίποντα), ενώ ο Λετονός πρόσθεσε 23 με 4/5 τρίποντα. Στο 6-2 πλέον η «ομάδα του στρατού».

Σλούκας (20 πόντοι και 6 ασίστ) και Γουίλιαμς (19 πόντοι) διασώθηκαν από το ναυάγιο των φιλοξενούμενων, που υποχώρησαν στο 2-6 και βυθίζονται ακόμα περισσότερο στην κρίση.

Το ματς
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα λεπτά (10-10 στο 5’), με τον Σλούκα να ξεκινάει εντυπωσιακά το παιχνίδι (σ.σ. 8 από τους 10 πρώτους πόντους της ομάδας του). Κάπου εκεί όμως πήρε μπρος η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που «έτρεξε» σερί 7-0 και ανέτρεψε το μομέντουμ του αγώνα (19-15 στο 9’). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Ρώσους στο +4 (21-17).

Στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, η Φενέρ μπήκε πιο δυνατά και με σερί 6-0, πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (24-23 στο 13’). Η «ομάδα του στρατού» αντέδρασε και με σωστές επιλογές, έκανε επιμέρους σκορ 8-1 για να απομακρυνθεί εκ νέου (32-24 στο15’).

Με Γουίλιαμς και Ντατόμε, οι Τούρκοι πλησίασαν πάλι (36-34), ωστόσο οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με +5 (39-34) χάρη σε buzzer beater τρίποντο του Τζέιμς.

Στην τρίτη περίοδο, η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε… φουριόζα, με τον Στρέλνιεκς να παίρνει «φωτιά» επιθετικά: ο Λετονός γκαρντ εκτελούσε από παντού και έφερε την ομάδα του στο +12 (52-40 στο 24’).

Από την άλλη, ο Γουίλιαμς κρατούσε όρθια την ομάδα του Ομπράντοβιτς, ωστόσο… πάλευε μόνος του (55-49 στο 26’). Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία και ορθολογικές επιθέσεις, οι παίκτες του Ιτούδη έτρεξαν σερί 9-0 και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +15 (64-49) βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη τους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Τζέιμς πήρε τη σκυτάλη από τους συμπαίκτες του και επιδόθηκε σε ένα προσωπικό σόου: ο άλλοτε γκαρντ σημείωσε 15 πόντους σε αυτό το διάστημα (!) και με μεγάλα σουτ, έστειλε τη διαφορά μέχρι και το +20 (83-63 στο 37’).

Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε τα είχαν… χαμένα και αδυνατούσαν να πλησιάσουν στο σκορ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασε με άνεση στη νίκη (88-70), που την έφερε στο 6-2.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 38-34, 63-49, 88-70.

Πηγή: Sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: «Ο ΠτΔ έχει καθαρά χέρια, εδώ σκέφτεται αν θα πάει σε ένα εστιατόριο» - Η κόντρα με ΑΚΕΛ και η απάντηση Στεφάνου

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: «Ο ΠτΔ έχει καθαρά χέρια, εδώ σκέφτεται αν θα πάει σε ένα εστιατόριο» - Η κόντρα με ΑΚΕΛ και η απάντηση Στεφάνου

Κατηγορηματική διάψευση κάθε υπαινιγμού περί διαφθοράς εκπέμπει το Προεδρικό περιβάλλον του Νίκου Χριστοδουλίδη.Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, διαβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος ασκεί τα καθήκοντά του με απόλυτη εντιμότητα, τονίζοντας πως είναι βέβαιος ότι κατά την αποχώρησή του από το αξίωμα δεν θα υπάρξει καμία σκιά εις βάρος του.

BEST OF TOTHEMAONLINE