ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπληροφορεί ο Χαρ. Πετρίδης για μετονομασία λεωφ. Ακαδημίας υποστηρίζει ο τέως Δήμαρχος Αγλαντζιάς

Παραπληροφορεί ο Χαρ. Πετρίδης για μετονομασία λεωφ. Ακαδημίας υποστηρίζει ο τέως Δήμαρχος Αγλαντζιάς

Παραπληροφορεί ο  Δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης για τη μετονομασία της λεωφόρου Ακαδημίας σε Γλαύκου Κληρόδη, υποστηρίζει ο τέως Δήμαρχος Αγλαντζιάς Κώστας Κόρτας.

 



Σε σημερινή ανακοίνωση ο κ. Κόρτας αναφέρει ότι ο Δήμαρχος  "κατά την προσφιλή του τακτική και αποφεύγοντας να αναλάβει την ευθύνη, με προσωπική του ανάρτηση στο fb και στην ομιλία του κατά την τελετή μετονομασίας, θολώνει τα νερά και παραπληροφορεί, αναφέροντας ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη και πάρθηκε το 2013".

Σύμφωνα με τον κ. Κόρτα, μετά το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγλαντζιάς συνήλθε έκτακτα και αποφάσισε ορθώς και ομόφωνα, όπως συνέβη και με προηγούμενους Προέδρους μετά την αποβίωσή τους, να τιμήσει τον Γλαύκο Κληρίδη ως ένα ιστορικό πολιτικό ηγέτη, ο οποίος στη διαχρονική του πορεία, έθεσε τη σφραγίδα του στην Ιστορία της Κύπρου.

"Ο τρόπος με τον οποίο θα ετιμάτο  ο αείμνηστος Πρόεδρος, δεν αποφασίστηκε και ήταν θέμα συζήτησης, αφού υπήρχαν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου διάφορες προτάσεις πλην της μετονομασίας οδού, αφού υπήρχε απόφαση προηγούμενου Δ.Σ. με την οποία δεν θα γίνονταν μετονομασίες. Μάλιστα, η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από πρόταση του ΔΗΣΥ όταν προέκυψε ζήτημα με τη μετονομασία της Λεωφόρου ΡΙΚ, σε Σπύρου Κυπριανού" , ξεκαθαρίζει ο κ. Κόρτας.

Σύμφωνα με τον τέως Δήμαρχο, οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί για την απόδοση τιμής στον Γλαύκο Κληρίδη, ήταν η κατασκευή πάρκου (όπως συνέβη με τον Σπύρο Κυπριανού και Τάσσο Παπαδόπουλο) και είχαν εξευρεθεί δύο χώροι σε περίοπτη θέση, η ονομασία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, πρόταση για μετονομασία του Πάρκου Σπ. Κυπριανού σε Πάρκο Προέδρων Κυπριακής Δημοκρατίας και η επίδοση μιας υποτροφίας σε άριστο μαθητή του Δήμου μας.

Ο κ. Κόρτας υποστηρίζει ότι η απόφαση για μετονομασία "πάρθηκε επί δημαρχίας του κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, πράγμα το οποίο αποφεύγει να παραδεχτεί και όπως είναι γνωστό, δεν πάρθηκε ομόφωνα, αφού καταψήφισαν δύο ομάδες. Η απόφαση για απόδοση τιμής στον Γλαύκο Κληρίδη, ναι, ήταν του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου το 2013 και ήταν ομόφωνη, ενώ η μετονομασία της Λεωφ. Ακαδημίας, ήταν δική του κ. Πετρίδη το 2019, κατά πλειοψηφία".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top