ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ατομα με οπτική αναπηρία συμμετείχαν στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Ατομα με οπτική αναπηρία συμμετείχαν στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Συνολικά 15 άτομα με οπτική αναπηρία συμμετείχαν στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.

Σε δελτίο Τύπου των διοργανωτών αναφέρεται ότι «τα 15 άτομα με οπτική αναπηρία, από τη Σχολή Τυφλών Αγιος Βαρνάβας στη Λευκωσία, συμμετείχαν στον αγώνα των 5 χλμ. μαζί με 22 συνοδούς – εθελοντές, μεταξύ των οποίων και οι δύο καθηγήτριες φυσικής αγωγής της Σχολής Ολγα Καντζηλάρη και Αντωνία Κυπριανού».
 
Οι καθηγήτριες ανέφεραν ότι «η συμμετοχή συμβάλλει ιδιαίτερα στην κοινωνικοποίηση και ενσωμάτωση των ατόμων με οπτική αναπηρία. Είναι μια εμπειρία ενσωμάτωσης που ο αθλητισμός έχει την δύναμη να προσφέρει» σημείωσαν και εξέφρασαν «ευχαριστίες εκ μέρους της Σχολής Τυφλών Άγιος Βαρνάβας, προς τους διοργανωτές, για την ευκαιρία που μας δώσατε να συμμετάσχουμε στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας».
 
Πρόσθεσαν ακόμα ότι «η δωρεάν παραχώρηση εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, έδωσε για πρώτη φορά τη δυνατότητα να συμμετέχουν 15 άτομα με οπτική αναπηρία μαζί με 22 συνοδούς-εθελοντές στον εταιρικό αγώνα των 5χλμ καθιστώντας αυτή τη συμμετοχή μας τη μεγαλύτερη σε αθλητική εκδήλωση. Όλη η ομάδα βίωσε μια πραγματική εμπειρία ενσωμάτωσης στη κοινωνία όπου η αναπηρία τους δεν τους εμπόδισε να συμμετέχουν».
 
Παράλληλα, σημείωσαν οι δύο καθηγήτριες «τους μετέδωσαν το μήνυμα ότι μπορούν να συμμετέχουν στα κοινά και να μην επιλέγουν να τοποθετούνται στο περιθώριο».
 
Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται πως «ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας εκφράζει χαρά και ικανοποίηση για την συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία από τη Σχολή Τυφλών Λευκωσίας και ανανεώνει το ραντεβού του για τις 15 Νοεμβρίου 2020 και τον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακα με την ευχή περισσότερα παιδιά να βρεθούν στον αγώνα των 5χλμ».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top