ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις από Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου για Avni - 'Επικεφαλής αίρεσης' τον είχε χαρακτηρίσει υπηρεσία ασφάλειας της Δημοκρατίας

Διευκρινίσεις από Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου για Avni - 'Επικεφαλής αίρεσης' τον είχε χαρακτηρίσει υπηρεσία ασφάλειας της Δημοκρατίας

Πρόεδρος του Σωματείου «Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου», από το 2014, είναι ο επιχειρηματίας κ. Shahak Avraham Avni.

Αυτό αναφέρει με ανακοίνωσή της η Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου. Πάντως, υπηρεσία ασφαλείας της Δημοκρατίας -σύμφωνα με Ενημερωτικό Σημείωμα της Αστυνομίας Κύπρου, είχε χαρακτηρίσει τον κ. Άβνι ως τον άνθρωπο που είναι πίσω από την εταιρεία NCIS και ως 'επικεφαλής αίρεσης που δεν αναγνωρίζεται από το κράτος του Ισραήλ.

Παραθέτουμε το περιεχόμενο εγγράφου που αποτελεί μέρος Ενημερωτικού Σημειώματος της Αστυνομίας: 'Περαιτέρω, η ... σημειώνει ότι ο AVRAHAM SHAHAK AVNI είναι επικεφαλής και υπεύθυνος ασφαλείας της εβραϊκής φιλανθρωπικής αίρεσης CHAPAD η οποία δραστηριοποιείται στην Δημοκρατία και ....., απαριθμεί (σ.σ. αριθμεί εννοεί) 400,000 μέλη παγκόσμια και δεν αναγνωρίζεται από το κράτος του Ισραήλ'.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

'Σε σχέση με το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις διαδόσεις των τελευταίων ημερών, στην Κύπρο, η Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου επιθυμεί να πληροφορήσει τους Κύπριους πολίτες για τα ακόλουθα:

Η Εβραϊκή Κοινότητα στην Κύπρο αριθμεί πάνω από 4.500 μέλη, με σημαντική και πολυσχιδή συνεισφορά στην Κυπριακή κοινωνία. Δραστηριοποιείται ενεργά στα πολιτιστικά και κοινωνικά πράγματα του τόπου, στηρίζοντας τα μέλη της αλλά και τα μέλη της κυπριακής κοινωνίας γενικότερα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών με εξαιρετικά αποτελέσματα, συμβάλλοντας στην αύξηση του αριθμού επισκεπτών από το Ισραήλ, ενισχύοντας επιχειρηματικές συνεργασίες και βοηθώντας στην αποστολή Κυπρίων στο Ισραήλ για ιατρική φροντίδα. Η Εβραϊκή Κοινότητα της Κύπρου, συμμετέχει επίσης ενεργά σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, επιτελώντας αξιόλογο κοινωνικό έργο.

Πρόεδρος του Σωματείου «Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου», από το 2014, είναι ο επιχειρηματίας κ. Shahak Avraham Avni και θρησκευτικός εκπρόσωπος της Εβραϊκής Κοινότητας είναι ο ραβίνος Arie Zeev Raskin, οι οποίοι τυγχάνουν του σεβασμού και της εκτίμησης όλων των μελών της κοινότητας.

Σημειώνεται ότι η Εβραϊκή Κοινότητα σέβεται και τηρεί ευλαβικά τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και τις αξίες και παραδόσεις της κοινωνίας στην Κύπρο και συνεργάζεται πάντοτε με τις Αρχές, για οποιοδήποτε θέμα προκύψει.

Τις τελευταίες μέρες έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλές ανακρίβειες και διαδόσεις γύρω από τα ονόματα που έχουν προαναφερθεί, γεγονός που προκαλεί σοβαρές ανησυχίες στα μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας στην Κύπρο.

Βρισκόμαστε σε ανοικτή γραμμή με τους νομικούς μας συμβούλους και θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε το όνομα και την τιμή των μελών της Εβραϊκής Κοινότητας στην Κύπρο, επιφυλάττοντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας'.

* Στην κύρια φωτογραφία ο Arie Zeev Raskin (αριστερά)

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top