ΕΛΛΑΔΑ

Επιστημονικό συνέδριο για τον Οδυσσέα Ελύτη στο Σπίτι της Κύπρου

Επιστημονικό συνέδριο για τον Οδυσσέα Ελύτη στο Σπίτι της Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε στις 29-30 Νοεμβρίου, στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, επιστημονικό συνέδριο για τον Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την απονομή του Νόμπελ στον Έλληνα ποιητή.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας-Σπίτι της Κύπρου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, η Μορφωτική Σύμβουλος δρ Νάντια Στυλιανού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Χαιρετισμούς  απηύθυναν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Γραμμάτων, Εκπρόσωπος της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σίσσυ Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας-Παπυρολογίας, Αμφιλόχιος Παπαθωμάς και η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, ποιήτρια και δοκιμιογράφος, δρ Τασούλα Καραγεωργίου.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν με ανακοινώσεις τους οι Δημήτρης Αγγελάτος, Παντελής Βουτουρής, Ευριπίδης Γαραντούδης, Γιώργος Γεωργής, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Γιάννης Η. Ιωάννου, Ερατοσθένης Καψωμένος, Ελένα Κουτριάνου, Αντώνης Κωτίδης, Δρ Χρήστος Νίκου, Χριστίνα Ντουνιά, και Δρ Νάντια Στυλιανού.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, μετά το πέρας των ανακοινώσεων, πραγματοποιήθηκε μουσικό πρόγραμμα, με τίτλο «Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα», σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και μουσική του Γιώργου Κουρουπού. Στο μουσικό πρόγραμμα συμμετείχαν η Δάφνη Πανουργιά και ο Χρήστος Κεχρής στο τραγούδι, ο Γιάννης Τσανακαλιώτης στο πιάνο και η Ιουλίτα Ηλιοπούλου στην απαγγελία.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση συμπερασμάτων από τη δρα Νάντια Στυλιανού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top