ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΔΗΛΩΣΗ για όσα έγιναν στο ντέρμπι Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ: «Οι ανακριτές της Αστυνομίας δουλεύουν… Η ομάδα του τον απέκλεισε…»

ΔΗΛΩΣΗ για όσα έγιναν στο ντέρμπι Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ: «Οι ανακριτές της Αστυνομίας δουλεύουν… Η ομάδα του τον απέκλεισε…»

Ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, μιλώντας την επόμενη μέρα του ντέρμπι Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ, στον ραδιοφωνικό σταθμό Super Sport FM είπε τα εξής: 

Για το χθεσινό ντέρμπι και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο: «Ήταν  ια ευχάριστη ατμόσφαιρα, μια καλή ατμόσφαιρα χωρίς παρατράγουδα αν εξαιρέσουμε την ρίψη αντικειμένων στο τέλος. Ήταν μια καλή βραδιά δεδομένου της πίεσης που υπήρχε και τις απαιτήσεις των δύο ομάδων. Ήταν ένα αγώνας στον οποίο πίστευαν και οι δύο ότι θα μπορούσαν για τη νίκη».

Υπήρχαν πολλοί που έβγαλαν κάρτα φιλάθλου την τελευταία στιγμή: «400 άτομα έβγαλαν στο γήπεδο και υπάρχουν και άλλοι που έβγαλαν στα γραφεία του ΚΟΑ και στην μπουτίκ της Ομόνοιας. Δεν περίμενα τόσα άτομα να εκδώσουν κάρτα στο γήπεδο 15 μήνες μετά την λειτουργία του θεσμού»

Τι σημαίνει αυτό; «Δείχνει ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι η κάρτα είναι εδώ για να μείνει και βοηθά στην καλύτερη ατμόσφαιρα στο γήπεδο.Ήρθαν 14 χιλιάδες κόσμου, και οι δύο ήθελαν να νικήσουν, είχαμε τρεις φάσεις για αμφισβητούμενα πέναλτι και δεν έγινε κάτι. Δεν είναι ο κόσμος που πάει για να έχει παραβατική συμπεριφορά χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα παραφερθεί κάποιος. Απλά αποκλείστηκαν αυτοί που πήγαιναν για παραβατική συμπεριφορά».

Έπεσαν αντικείμενα, υπήρξε μια διακοπή, θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα για να εντοπιστούν αυτοί που τα έκαναν; «Υπάρχει υλικό από τις κάμερες. Οι άνθρωποι που ελέγχουν το σύστημα έμεινα μέχρι αργά. Οι ανακριτές της αστυνομίας περίμεναν μέχρι τις 3.30 το πρωί στην αστυνομική διεύθυνση και δουλεύουν σήμερα και με το μητρώο του ΚΟΑ για να εντοπιστούν»

Είναι καθαρές οι εικόνες δηλαδή; «Ναι. Είναι το θέμα της ταυτοποίησης και ευελπιστώ να γίνει στην διάρκεια της ημέρας, το αργότερο μέχρι αυτό. Θα υπάρξει ταυτοποίηση».

Πότε λειτούργησε ξανά αυτό; «Όποτε έγιναν επεισόδια έγινε αυτό. Η τελευταία φορά ήταν η σύλληψη οπαδού του ΑΠΟΕΛ όταν αυτός έριξε αντικείμενο στον προπονητή του ΑΠΟΕΛ και μάλιστα και η ίδια η ομάδα του τον απέκλεισε από το γήπεδο».

Δηλαδή λειτουργεί κανονικά το σύστημα: «Λειτουργεί το σύστημα αλλά να πούμε ότι δεν γίνονται επεισόδια όπως γινόταν παλιότερα, όπως σπάνιο είναι να έχουμε τον κόσμο που είχαμε στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ. Το θέμα είναι πως βλέπει ο κάθε ένας το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο».

Και όλα αυτά χωρίς να γίνουν τροποποιήσεις στο νόμο: «Πιστεύω ότι κάποιες τροποποιήσεις θα γίνουν, έτσι είπε ο Υπουργός τον περασμένο Ιούνιο. Από μια συνάντηση που είχα με τον ίδιο πρόσφατα διαπίστωσα τις προσθέσεις του να γίνουν αλλαγές για να βελτιωθεί ο νόμος. Να ανασταλεί η κάρτα δε νομίζω. Ποτέ δεν πίστευα ότι η κάρτα είναι ο λόγος που δεν πάει ο κόσμος στο γήπεδο αλλά σε γενικές γραμμές η κάρτα πέτυχε».

Αυτό συμβαίνει στο ΓΣΠ ή σε όλα τα γήπεδα; «Όλα τα γήπεδα έχουν κάμερες. Τα περί ακαταλληλότητας των γηπέδων για εφαρμογή του νόμου είναι κουβέντες. Υπάρχει αρίθμηση σε όλα τα γήπεδα. Αν μερικά δεν πήγαν να βάλουν αυτοκόλλητα στις καρέκλες με αριθμούς είναι δικό τους λάθος και είναι εγκληματική ενέργεια. Νομίζω σε ένα γήπεδο γίνεται αυτό. Το άλλο είναι αν κάθονται στις θέσεις του οι φίλαθλοι. Στις κεντρικές του ΓΣΠ κάθονται, στα πέταλα όχι αλλά ακόμα και έτσι μπορεί να γίνει ταυτοποίηση».

Δηλαδή έχουν όλα τα γήπεδα αυτά που χρειάζονται: «Κατά 90% υπάρχουν όλα όσα απαιτούνται στα γήπεδα».

Τι έγινε στα δημοσιογραφικά θεωρία, έχετε άποψη; «Εγώ ξέρω τι έγινε. Συγκεκριμένος δημοσιογράφος που πρόσκειται στο ΑΠΟΕΛ προκαλούσε οπαδούς της Ομόνοιας μέχρι που αντέδρασαν. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος το κάνει για πολλοστή φορά. Η καταγγελία έγινε κοντά μας και από τους λειτουργούς εξυπηρέτησης των δημοσιογράφων και από τον σεκιούριτι».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top