ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι κυριότερες ειδήσεις στις μεγάλες εφημερίδες (Παρασκευή 20/12/19)

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι κυριότερες ειδήσεις στις μεγάλες εφημερίδες (Παρασκευή 20/12/19)

Οι συλλήψεις για το κατασκοπευτικό βαν, οι εξελίξεις στο ΓεΣΥ υπό το φως και της σύσκεψης σήμερα στη Βουλή, η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και η επικοινωνία Λευκωσίας – Καΐρου για το ζήτημα, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Παρασκευή (20/12).

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Έσκασε η βόμβα!» και γράφει πως συνελήφθησαν τρεις Ε/κ που εργάζονταν στην εταιρεία στην οποία ανήκει το κατασκοπευτικό βαν, και ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας παραμένει άφαντος. Αλλού γράφει ότι στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα το ενδιαφέρον για το ΓεΣΥ και ότι δίνονται διαβεβαιώσεις πως η φιλοσοφία δεν αλλάζει. Η «Α» αναφέρει αλλού ότι στέλνονται επιστολές σε δανειολήπτες για κόκκινα δάνεια από τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης.
 
«Εντάλματα για Τούρκους και μπλόκο για Ρώσους» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως επτά ηγετικά στελέχη της ΤΡΑΟ είναι στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Αγκυρας που στάληκε από την Λευκωσία στην αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου Εξωτερικών της ΕΕ. Αλλού αναφέρεται στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το ΓεΣΥ, γράφοντας ότι προς το παρόν δεν θα ενοχλήσουν τη φιλοσοφία του, πλην της ΕΔΕΚ. Σε άλλο θέμα δημοσιεέι πληροφορίες ότι έχουν ζητηθεί εντάλματα σύλληψης για τους ιδιοκτήτες Dilian - Shahak στην υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν.

Κάτω από τον τίτλο «Είχαν μάτι στο αεροδρόμιο» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στις εξελίξεις με το κατασκοπευτικό βαν και στις συλλήψεις την Παρασκευή (20/12), αναφέροντας ότι η Αστυνομία κατέχει στοιχεία για ενδεχόμενες παρακολουθήσεις όσων μπαινόβγαιναν στην Κύπρο. Αλλού αναφέρει πως παραδίδεται σήμερα το πόρισμα για την υπόθεση Μεταξά το οποίο περιλαμβάνει ευθύνες σε 20 αστυνομικούς. Επίσης ο «Φ» γράφει έρευνα της Αστυνομίας δείχνει ότι η ίδια πάσχει σε διάφορα σημεία και το 73% των πολιτών ζητά περισσότερη αστυνόμευση.
 
Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Στρατιωτικοί παιάνες εδώ και κει…» και γράφει πως χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε για στρατιωτικοποίηση της Κύπρου ενώ βρίσκεται στον δρόμο προς PESCO και ΝΑΤΟ η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, όπως αναφέρει. Αλλού η «Χ» αναφέρει πως η Κομισιόν δίνει διορία 2 μηνών στην Κύπρο για να διασφαλίσει τις περιοχές Νατούρα 2000. Επίσης προβάλλει σε άλλο θέμα τη στήριξη του Λαϊκού Δικτύου Αλληλεγγύης σε δυσπραγούντες συμπολίτες μας.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριό της θέμα «Σοκ από τις καταχρήσεις γιατρών στο ΓεΣΥ» αναφέρεται στα ευρήματα έρευνας για τους ειδικούς γιατρούς και τις αντεγκλήσεις που αυτά προκάλεσαν. Αλλού αναφέρει πως υποστηρικτές των Συντηρητικών που μάλιστα χρηματοδότησαν την καμπάνια Τζόνσον έχουν αποταθεί για κυπριακά διαβατήρια και αυτό αποκαλύπτεται σε έγγραφα του  Reuters που δείχνουν ότι το αίτημα έγινε αποδεκτό από το ΥΠΕΣ. Επίσης γράφει για τις συλλήψεις για το κατασκοπευτικό βαν.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» με τίτλο «Στήνουν σενάρια από τώρα» αναφέρεται στο κύριό της θέμα στις διεργασίες από τώρα για τις προεδρικές εκλογές. Αλλού γράφει για την ιστορία ενός νεαρού ζεύγους που ασχολείται με την γεωργοκτηνοτροφία. Επίσης ο «Α» δημοσιεύει συνέντευξη του Κορνήλιου Κορνηλίου που έδωσε στο ΚΥΠΕ.
 
Η «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα  «Χαμένη η Κύπρος!» και αναφέρεται στην κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην ανατολική Μεσόγειο που αφήνει ανοχύρωτη πολιτεία την Κύπρο. Γράφει ακόμη ότι διευρύνεται η οικονομική ανισότητα και ότι ζητούμενο είναι η κοινωνική δικαιοσύνη. Αλλού η «Γ» αναφέρει ότι υλοποιούνται τα σχέδια ΝΑΤΟ και Αμερικανών για οριστική διχοτόμηση.
 
«Huang Xingyuan: Κίνα και Κύπρος δεσμευμένες στην πολιτική ‘Μια Κίνα – Μια Κύπρος’» είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Ποντίκι» που φιλοξενεί στο κύριό της θέμα συνέντευξη του Πρέσβη της Κίνας. Αλλού αναφέρεται στα κυπριακά ονόματα που δόθηκαν σε άστρο και εξωπλανήτη. Σε άλλο θέμα προβάλλονται τα στοιχεία για τις καισαρικές στην Κύπρο που είναι από τις ψηλότερες στην ΕΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top