ΔΙΕΘΝΗ

Τατάρ και Οζερσάι: «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη»

Τατάρ και Οζερσάι: «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη»

Ήρθε η ώρα για έναν νέο αγώνα ώστε οι Τ/κ, σε ενότητα, να κερδίσουν την θέση τους στην διεθνή κοινότητα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του υποστηρίζοντας ότι άλλη μια χρονιά χάθηκε στο Κυπριακό λόγω των λανθασμένων θέσεων και πολιτικών της ε/κ πλευράς.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Τατάρ ανέφερε επίσης ότι είναι η ώρα να κάνουν τα απαραίτητα βήματα, μακριά από τον λαϊκισμό, για να αναπτύξουν την οικονομία του ψευδοκράτους.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι οι Ε/κ αρνούνται να αποδεχθούν την πολιτική ισότητα των Τ/κ και επιδιώκουν να στερήσουν από τους Τ/κ την ασφάλεια και τη γη τους. Συνεχίζουν να υιοθετούν μια εχθρική στάση εναντίον του ψευδοκράτους, προσπαθώντας να μας οδηγήσουν πίσω στο 1974 και να απομακρύνουν την Τουρκία από την Κύπρο, πρόσθεσε.

«Γνωρίζω καλά ότι η τ/κ κοινή γνώμη είναι μπερδεμένη με τις ατελείωτες και άκαρπες διαπραγματεύσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απαιτούμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία», δήλωσε ο κ. Τατάρ, λέγοντας ότι ήταν η επιθυμία της «κυβέρνησης» να λύσει το πρόβλημα χωρίς να αποκλείσει τυχόν εναλλακτικά μοντέλα λύσης.

Δεν τίθεται θέμα, είπε, οι Τ/κ να εγκαταλείψουν την τρέχουσα ασφάλεια, τα δικαιώματά τους, την κυριαρχία τους, τις αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας και την δική τους «κρατική υπόσταση», μόνο και μόνο για να επιτύχουν μια διευθέτηση με τους Ε/κ.

Στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη, ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού και «υπέξ», Κουντρέτ Οζερσάι σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή εκπομπή του ομίλου ΜΜΕ Χακικάτ που δημοσιεύεται σήμερα και πρωτοσέλιδα στην αντίστοιχη εφημερίδα.

Εάν «τα δύο κράτη» - κατά την έκφρασή του – συνεργαστούν σε 4 – 5 θέματα και φέρει αυτό αποτέλεσμα τότε θα δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει.

Στο παρόν στάδιο, συνέχισε, γίνονται προσπάθειες ώστε τα δύο «κράτη», όπως συνέχισε να λέει, να συμφωνήσουν σε θέματα που παραμένουν εκκρεμή εδώ και 51 χρόνια ενώ θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε θέματα όπως την έκδοση εγκληματιών, στο φυσικό αέριο και θέματα διεθνούς τρομοκρατίας.

Προς το παρόν ανέφερε, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την δημιουργία  ομοσπονδιακής συνεργασίας. Έχουμε όλοι ένα πολύ σαφές μήνυμα γι `αυτό με το δημοψήφισμα του 2004, υποστήριξε.

Ερωτηθείς δε σχετικά ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει όσον αφορά το αν θα είναι ή όχι υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές» την ερχόμενη άνοιξη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top