ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, νεκρός Ιρανός αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης

Επίθεση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, νεκρός Ιρανός αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης (2/1) ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την εξόντωση του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

"Κατά διαταγή του Προέδρου, ο αμερικανικός στρατός έλαβε αποφασιστικά αμυντικά μέτρα για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στο εξωτερικό σκοτώνοντας τον Κασέμ Σουλεϊμανί", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. Σκοπός ήταν "η αποτροπή μελλοντικών ιρανικών επιθέσεων", πρόσθεσε το Πεντάγωνο.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος Τραμπ ανήρτησε στο λογαριασμό του στο τουίτερ την αμερικανική σημαία, χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Το θάνατο του Σουλεϊμανί επιβεβαίωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ένοπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

"Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοινώνουν ότι ο ένδοξος διοικητής των δυνάμεων του Ισλάμ, ο Χατζ Κασέμ Σουλεϊμανί, έπειτα από ζωή προσφοράς, έπεσε νεκρός, έγινε μάρτυρας σε επίθεση της Αμερικής εναντίον του αεροδρομίου της Βαγδάτης σήμερα το πρωί", αναφέρει ανακοίνωσή τους που μεταδόθηκε από την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο κατά την επίθεση νεκρός είναι επίσης ο Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, δεύτερος τη τάξει στις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης. Εξάλλου το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μεταδίδει, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο που δεν κατονομάζει, ότι οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον δύο στόχων που συνδέονται με το Ιράν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top