ΔΙΕΘΝΗ

H πανίδα και χλωρίδα που χάθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία θα πάρει δεκαετίες να αποκατασταθεί

H πανίδα και χλωρίδα που χάθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία θα πάρει δεκαετίες να αποκατασταθεί

Οι πυρκαγιές που πλήττουν την Αυστραλία είχαν καταστροφικές συνέπειες στη μοναδική χλωρίδα και πανίδα της χώρας, με κάποιες εκτιμήσεις ειδικών να αναφέρουν ότι ίσως να έχουν χαθεί σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ζώα σε μια μόνο πολιτεία της Αυστραλίας.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα χρειαστούν δεκαετίες για την αποκατάσταση της άγριας πανίδας. Οι πρωτοφανείς ψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την ήπειρο έχουν καταστήσει τις πυρκαγιές αυτής της σεζόν ιδιαίτερα θανατηφόρες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 άτομα.

Σκηνές αποκάλυψης σημειώνονται σε μια περιοχή σχεδόν διπλάσια από το μέγεθος του Βελγίου.  Λόγω της κλιματικής κρίσης οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι πυρκαγιές θα είναι ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο. Η αυστραλιανή κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με σκληρές επικρίσεις για την περιβαλλοντική της πολιτική. Τα βίντεο των απελπισμένων κοάλα που πίνουν από τα μπουκάλια νερού που τους έδωσαν οι διασώστες και τα καγκουρό που στέκονταν αβοήθητα σε πυκνοκατοικημένες πόλεις και σε πευκοδάση κάνουν το γύρο του διαδικτύου και προκαλούν αντιδράσεις.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ εκτιμά ότι 480 εκατομμύρια ζώα έχουν βρει φρικτό θάνατο μόνο στη νέα Νότια Ουαλία από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο καθηγητής Andrew Beattie από το Πανεπιστήμιο Macquarie κοντά στο Σίδνεϊ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πιστεύει πως ο αριθμός των νεκρών ζώων σε εθνικό επίπεδο θα μπορούσε να ανέρχεται στα δισεκατομμύρια εάν σκεφτεί κανείς τα θηλαστικά, τα πουλιά και τα ερπετά, τα αμφίβια και τα μεγαλύτερα έντομα όπως οι πεταλούδες.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ανασύσταση των καμένων περιοχών και γενικότερα της χλωρίδας και πανίδας θα πάρει ίσως και 40 χρόνια και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η βροχόπτωση, το κλίμα και η υλοτομία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top