ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμ. Μετεωρολογίας: Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας – Η πρόγνωση μέχρι τις 10 Ιανουαρίου – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Τμ. Μετεωρολογίας: Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας – Η πρόγνωση μέχρι τις 10 Ιανουαρίου – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

 Βαροµετρικό χαµηλό, µε κέντρο κοντά στη Ρόδο, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή µέχρι και την Τετάρτη, οπότε και σταδιακά υποχωρεί.

Την Τρίτη 07/01 ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές, στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους κατά διαστήµατα θα χιονίζει. Τοπικά τα φαινόµενα θα είναι έντονα ή και παρατεταµένα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και στα παράλια ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και παροδικά µέχρι σφοδροί, 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης και στα νότια και τα δυτικά πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Tοπικά στα ορεινά θα υπάρχει παγετός, τουλάχιστον µέχρι το µεσηµέρι.

Την Τρίτη 07/01, το βράδυ, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ αργά τη νύκτα τα φαινόµενα θα καταστούν µεµονωµένα. Τοπικά στα ορεινά κατά διαστήµατα θα χιονίζει. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά στα παράλια ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και αργότερα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης και στα νότια και τα δυτικά µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στον πλην 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη 08/01 ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Την Πέµπτη 09/01 ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά. Τη νύκτα αναµένονται περισσότερα φαινόµενα βροχών ή και µεµονωµένων καταιγίδων. Την Παρασκευή 10/01, νωρίς το πρωί πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις κατά διαστήµατα.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, την Τετάρτη και την Πέµπτη 09/01, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Παρασκευή 10/01 θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 64 εκατοστά.

Δείτε Live την εξέλιξη του καιρού από το Windy.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top