ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πήρε το… θρίλερ με Τσιτσιπά ο Κύργιος!

Πήρε το… θρίλερ με Τσιτσιπά ο Κύργιος!

 

Πιο ψύχραιμος στο φινάλε ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός, επικράτησε του Στεφ με 7-6(7), 6-7(1), 7-6(5) σε 2 ώρες και 34 λεπτά, οπότε η Αυστραλία έκανε το 3/3 στη διοργάνωση! Είχε προηγηθεί το 2-1 του Τζον Μίλμαν σε βάρος του Μιχάλη Περβολαράκη.

Η Ελλάδα, λοιπόν, φεύγει από το Μπρίσμπεν χωρίς νίκη, όμως ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Περβολαράκης, που είχε την ευκαιρία να πάρει μια γεύση από τουρνουά υψηλού επιπέδου.

Ο Στέφανος, από την άλλη, είχε δύο ήττες (από Κύργιο, Σαποβάλοφ) και μια ήττα, όμως η αλήθεια είναι πως βρίσκεται σε καλό δρόμο εν όψει του Australian Open (20/1-2/2). Και εκεί θα στρέψει τώρα το βλέμμα του, καθώς υπερασπίζεται στη Μελβούρνη την περσινή συμμετοχή του στα ημιτελικά.

Η αναμέτρηση με τον Κύργιο, πάντως, ήταν συναρπαστική και το περίεργο είναι ότι πιο… συγκροτημένος και ήρεμος ήταν ο Κύργιος!

Ο Στεφ εμφανίστηκε με αρκετά νεύρα μετά την απώλεια του πρώτου σετ, τότε δηλαδή που είχαμε το… viral ξέσπασμά του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πατέρα του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 36 γκέιμ δεν σημειώθηκε ούτε ένα μπρέικ και χρειάστηκαν τρία τάι μπρέικ για να λυθούν οι διαφορές!

Στο πρώτο ο Νικ εκμεταλλεύτηκε το τρίτο σετ πόιντ του και «έγραψε» το 1-0, ενώ στο δεύτερο ήταν φανερή η ανωτερότητα του Τσιτσιπά, που κατάφερε μετά τα ξεσπάσματά του (ένα από τα οποία του στοίχισε και έναν πόντο) να βρει την αυτοκυριαρχία του και να ξαναμπεί στον αγώνα.

Οι δύο αντίπαλοι συνέχισαν να σερβίρουν καλά και στο τρίτο σετ, με τον Κύργιο να καθαρίζει τελικά τον αγώνα στο τάι μπρέικ στο πρώτο ματς πόιντ του και να γνωρίζει την αποθέωση από τους συμπατριώτες του.

Το καλό είναι πως σημείωσε και 25 άσους, κάτι που σημαίνει πως άλλα 5.000 δολάρια πηγαίνουν στους πυρόπληκτους της χώρας.

Η Αυστραλία θα ταξιδέψει τώρα στο Σίδνεϊ για τα προημιτελικά και είναι βέβαιο πως το δίδυμο Κύργιος-Ντε Μινόρ μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα!

Στην οκτάδα πέρασαν σήμερα και Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, ενώ χθες εξασφάλισε το εισιτήριο και η Σερβία.

Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με τον αγώνα του διπλού, όπου οι Πέτρος Τσιτσιπάς/Μάρκος Καλοβελώνης θα αντιμετωπίσουν τους Κρις Γκουτσιόν/Τζον Πιρς.

Πηγή: Sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top