ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Όλα όσα θα δείτε στα Κυπριακά πρωτοσέλιδα

 Όλα όσα θα δείτε στα Κυπριακά πρωτοσέλιδα

Η απόφαση του δικαστηρίου για την 19χρονη Βρετανίδα που είχε καταγγείλει βιασμό της από 12 Ισραηλινούς, η έναρξη χρέωσης καταθέσεων σε εταιρικούς πελάτες από την Ελληνική Τράπεζα, οι καταστροφές λόγω κακοκαιρίας, η συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη, η σύναξη Υπουργών Εξωτερικών μεσογειακών χωρών στο Κάιρο για να συζητήσουν την κατάσταση στην περιοχή και τα ενεργειακά, τα εγκαίνια αγωγού φυσικού αερίου στην Κωνσταντινούπολη από Ερντογάν και Πούτιν, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου την Τετάρτη 08/01.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ανακούφιση σε όλους!» γράφει ότι μια μεγάλη ανακούφιση σε όλους, σε Κύπρο και εξωτερικό προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να επιβάλει τέτοια ποινή στη 19χρονη Βρετανίδα που είχε καταγγείλει βιασμό της από 12 Ισραηλινούς, που στην ουσία είναι αθωωτική: τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, κάτι που της επέτρεψε ήδη να επιστρέψει στη χώρα της μετά την πολύμηνη ταλαιπωρία της. Αλλού γράφει ότι η Ελληνική Τράπεζα ενημέρωσε στις 31 Δεκεμβρίου 2019 με επιστολές τους εταιρικούς πελάτες της ότι αρχίζει η χρέωση των καταθέσεων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι γίναμε Ελβετία ελέω κακοκαιρίας.

Ο Πολίτης υπό τον τίτλο «Αφού την εξευτελίσαμε της επιτρέψαμε να φύγει» γράφει ότι οι δικηγόροι της 19χρονης Βρετανίδας δήλωσαν ότι θα κάνουν έφεση και αν δεν δικαιωθούν θα προσφύγουν στο ΕΔΑΔ εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλού γράφει ότι την τελευταία πενταετία 245 ανήλικοι στην Κύπρο επιχείρησαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την πρόθεση Ελλάδας και ΗΠΑ να ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις εξέφρασαν οι Τραμπ και Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες στον Λευκό Οίκο.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Δύο συναντήσεις, μία ατζέντα» γράφει ότι στο Κάιρο θα πραγματοποιηθεί σύναξη πέντε Υπουργών Εξωτερικών μεσογειακών χωρών για να συζητήσουν την κατάσταση στην περιοχή και τα ενεργειακά. Στην Κωνσταντινούπολη, Ερντογάν και Πούτιν θα εγκαινιάσουν αγωγό φυσικού αερίου και θα συζητήσουν όλες τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο. Αλλού γράφει ότι εφιαλτική η «Λυδία» σάρωσε την Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χάκερ πήραν τον έλεγχο λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κυπριακής εταιρείας ανάπτυξης γης και κατάφεραν να παραπλανήσουν πελάτη της, που θα αγόραζε ακίνητο στην Κύπρο, ώστε να εμβάσει σε βουλγαρική εταιρεία-φάντασμα το αντίτιμο των 630.000 ευρώ.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Κρυμμένο χρέος του κράτους ύψους 8,16 δισ. ευρώ» γράφει ότι το κράτος έχει «κρυμμένο» χρέος ύψους 8,16 δισ. ευρώ, το οποίο δεν αναφέρεται στους πίνακες δανεισμού της Δημοσιονομικής Έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου ενώ έχει παραχωρήσει επίσης εγγυήσεις για δάνεια και πιστωτικές διευκολύνσεις ύψους 1,98 δισ. ευρώ. Αλλού γράφει ότι κατά την δίκη της 19χρονης Βρετανίδας είχε τη συμπαράσταση δεκάδων γυναικών, συμπεριλαμβανομένων και ακτιβιστριών από το Ισραήλ, οι οποίες κρατούσαν πανό και φώναζαν ασταμάτητα συνθήματα κατά των απαράδεκτων πρακτικών και νοοτροπιών του κράτους που οδηγούν στη βία και καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια των γυναικών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεκάδες άτομα ποδοπατήθηκαν και έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κασέμ Σουλεϊμανί, με το Ιράν να στέλνει μήνυμα εκδίκησης.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Η έφηβη που ισχυρίστηκε βιασμό στην Αγία Νάπα θα προχωρήσει σε έφεση» αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου για τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για τη19χρονη Βρετανίδα που είχε καταγγείλει βιασμό της από 12 Ισραηλινούς, σημειώνοντας ότι ήδη επέστρεψε στην χώρα της. Αλλού γράφει ότι κινήσεις αναμένονται σύντομα για θεώρηση βίζας για ταξίδια στις ΗΠΑ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις καταστροφές που έπληξαν την Κύπρο λόγω κακοκαιρίας.

Η εβδομαδιαία Οικονομική «Καθημερινή» υπό τον τίτλο «Θα χρεώνουν μεγάλους εταιρικούς καταθέτες» γράφει ότι στην εποχή των αρνητικών επιτοκίων μπαίνει η Κύπρος. Ποδαρικό στη νέα εποχή κάνει η Ελληνική Τράπεζα, η οποία αποφάσισε την επιβολή χρεώσεων σε μεγάλους εταιρικούς πελάτες της. Αλλού γράφει ότι η Google επαναπατρίζει στις ΗΠΑ τα περιουσιακά της στοιχεία και τα πνευματικά της δικαιώματα και συντάσσεται με τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΟΟΣΑ για να περιορίσει τη φοροαποφυγή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανεβαίνει συνεχώς η τιμή του πετρελαίου στην Κύπρο.

 Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top