ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πάροδος λεωφόρου στα Πολεμίδια μετατράπηκε σε ποταμό – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πάροδος λεωφόρου στα Πολεμίδια μετατράπηκε σε ποταμό – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO

Η παρατεταμένη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, έφερε την πληρότητα των φραγμάτων στο 95% σε όλη την Κύπρο, με αποτέλεσμα τα πλείστα από αυτά να υπερχειλίσουν και να «ξυπνήσουν» ποταμούς.

Ο ποταμός που θα δείτε στις εικόνες και στα βίντεο πιο κάτω, ξεκινάει από τον φράχτη των Πολεμιδιών και διασχίζει την Λεμεσό για να καταλήξει στον νότιο αγωγό.

Όπως θα δείτε πιο κάτω, έχει κλείσει  η οδός Βασιλείας - πάροδος της λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη - στην περιοχή Πάνω Πολεμιδιών, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού στο δρόμο.

Ο υδατοφράκτης των Πολεμιδιών βρίσκεται στο 100% της πληρότητας του, δηλαδή 3,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ο οποίος υπερχειλίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά.
 
Εκπλαγήκαμε από το πόσο σύντομα υπερχείλισε το φράγμα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών, Νίκος Αναστασίου, αφού μέχρι την Τρίτη 07/01, το μεσημέρι η πληρότητα του βρισκόταν στο 91% και υπολογιζόταν ότι η πληρότητα θα έφτανε στο 100% τις επόμενες μέρες.
 
Ο κ. Αναστασίου σημείωσε ότι μεγάλη ποσότητα νερού ρέει εντός του ποταμού Γαρύλλη και κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν χρησιμοποιεί τις οδούς Αγίας Αναστασίας και την πάροδο Βασίλειας.
 
Κάλεσε δε τους δημότες να λάβουν όλα τα δέοντα μέτρα για την προστασία τους καθώς και των ιδιωτικών τους περιουσιών και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Αστυνομίας.
 
Ο υδατοφράκτης Πολεμιδιών, που κατασκευάστηκε το 1965, υπερχείλισε άλλες οκτώ φορές και συγκεκριμένα το 1988, το 1989, το 1993, το 1995, το 2003, το 2004, το 2012 και το 2019.
 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top