ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ :Ικανοποίηση για το διάταγμα για κατώτατο μισθό στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία

ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ :Ικανοποίηση για το διάταγμα για κατώτατο μισθό στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία

Η Συντεχνία Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής (ΣΥΞΚΑ) ΠΕΟ εκφράζει την ικανοποίησή της για την έκδοση του διατάγματος για κατώτατο μισθό σε 19 θέσεις εργασίας στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία από την Υπουργό Εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το διάταγμα  αποτελεί υλοποίηση της συμφωνίας για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης για τους όρους απασχόλησης στα Ξενοδοχεία η οποία υπογράφτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019.

«Τόσο το διάταγμα όσο και η συμφωνία ενσωμάτωσης του δικαιώματος υπηρεσίας στους βασικούς μισθούς των εργαζόμενων μαζί με άλλες τροποποιήσεις στους κανονισμούς για τους όρους Υπηρεσίας στα Ξενοδοχεία, αποτελούν θεμελιώδεις αλλαγές που θέτουν τα εργασιακά πράγματα στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία σε νέες βάσεις και προοπτικές και κυρίως θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων από τη μια και την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων από την άλλη», αναφέρεται.
 
Η Συντεχνία εκφράζει την ελπίδα να υπάρξει σεβασμός και εφαρμογή των συμφωνηθέντων από την εργοδοτική πλευρά, πράγμα απαραίτητο για την επικράτηση εργατικής ειρήνης και σταθερότητας στον Τουριστικό Τομέα.

«Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι η πιστή εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν θα συμβάλει σημαντικά στην αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματος του ξενοδοχοϋπάλληλου και θα αποτελέσει κίνητρο εισδοχής στο επάγγελμα τόσο των ανέργων όσο και των νέων μας», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η Συντεχνία θα εργαστεί με υπευθυνότητα, σοβαρότητα αλλά και με αγωνιστικότητα για επίτευξη αυτών των στόχων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top