ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαζύγιο 60 εκατομμυρίων για Κύπριο επιχειρηματία- Διαμάχη ακόμα και για τις ελιές- «Τον λυπούνται οι συγχωριανοί του»

Διαζύγιο 60 εκατομμυρίων για Κύπριο επιχειρηματία- Διαμάχη ακόμα και για τις ελιές- «Τον λυπούνται οι συγχωριανοί του»

Για μια πρωτοφανή υπόθεση ενώπιον των Βρετανικών Δικαστηρίων κάνουν λόγο δημοσιεύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιμέλεια Στέλιος Στυλιανού

Πρωταγωνιστής στην δικαστική αυτή διαμάχη που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ένας 68χρονος Κύπριος επιχειρηματίας, ο οποίος μετά από 34 χρόνια γάμου χώρισε με την 65χρονη σύζυγό του.

Ο λόγος για τον Χριστάκη Χριστοφόρου ο οποίος όπως έχει ξοδέψει, όπως η πρώην σύντροφος του ένα τεράστιο ποσό σε δικηγορικά έξοδα αφού το ζευγάρι είχε να μοιράσει μια τεράστια περιουσία που αγγίζει τα 60.000.000 λίρες τα οποία προέρχονται από επιχείρηση ακινήτων την οποία οι δύο τους είχαν ξεκινήσει την δεκαετία του ’80.

Πλέον, φαίνεται να έχει ξεσπάσει νέα διαμάχη καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η Λιβανέζα πρώην σύζυγός του, Ibtissam Ali Christoforou, κατηγορεί τον Κύπριο επιχειρηματία, πως προτού της παραδώσει γη που όρισε το δικαστήριο φρόντισε να ξεριζώσει μεγάλης ηλικίας ελαιόδεντρα, τα οποία όπως ισχυρίζεται άξιζαν 150.000 λίρες.

Βέβαια, ο κύριος Χριστοφόρου αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του στο ξερίζωμα των δέντρων, ενώ φαίνεται να παρουσιάστηκαν και αεροφωτογραφίες που δείχνουν το σημείο πριν και μετά το ξερίζωμα των δέντρων.

Το δικαστήριο άκουσε πώς ο κ. Χριστοφόρου αισθάνθηκε ιδιαίτερα στεναχωρημένος που έπρεπε να παραδώσει τμήματα της περιουσίας του στο χωριό Σίλικου, το οποίο περιέγραψε ως «χωριό των προγόνων» του.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ο χωρισμός και το διαζύγιο με όλη την έκταση που πήρε είχε βλάψει τη φήμη του και την κοινωνική του θέση στην περιοχή, με τους συγχωριανούς του να τον λυπούνται μετά την «καταστροφική» απώλεια του σπιτιού του.

Επιπρόσθετα, ο Κύπριος επιχειρηματίας κατηγόρησε την πρώην σύζυγό του ότι ότι οι φωτογραφίες που παρουσίασε είχαν υποβληθεί σε επεξεργασία, κατηγορώντας την ότι κατασκεύασε τις κατηγορίες εναντίον του με την ελπίδα για περαιτέρω οικονομικό κέρδος.

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι γνωρίστηκε τη δεκαετία του ’70 στην Κύπρο και χώρισε το 2014 με τον κύριο Χριστοφόρου να διαμένει μόνιμα στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια και να καλείται πλέον από το Δικαστήριο να πληρώσει άλλες 40.000 ώστε η Λιβανέζα πρώην γυναίκα του να αναπληρώσει τις κομμένες ελιές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top