ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πως φτάσαμε στην… «κηδεία και τα μνημόσυνα» του Κυπριακού ποδοσφαίρου – Αλλάζει;

Πως φτάσαμε στην… «κηδεία και τα μνημόσυνα» του Κυπριακού ποδοσφαίρου – Αλλάζει;

Εδώ και χρόνια το Κυπριακό ποδόσφαιρο δέχεται τη μία… μαχαιριά πίσω από την άλλη.  Θέματα που απασχόλησαν κάποτε, ή θέματα που είναι τώρα στην επικαιρότητα, έχουν δημιουργήσει εικόνα, εντύπωση, στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου, αν όχι σε όλο, σε ένα σημαντικό «κομμάτι» αυτού, ότι η «κηδεία» του ποδοσφαίρου μας έγινε προ ετών και τώρα γίνονται τα «μνημόσυνα».

Ακούς από φιλάθλους να θυμούνται διαιτητές που είχαν διαιτησίες που έκριναν πρωταθλήματα και κύπελλα στο παρελθόν με τα τραγικά λάθη τους σε σημαντικά παιχνίδια (πχ Χ»  Στεφάνου, Καπιτανής, Λοΐζου, Σάββα, Χαπέσιης, Τράττος, Μασιάς, και άλλους).

Αλλούς να λένε ότι δεν μπορούσαν να πηγαίνουν στα γήπεδα και να κινδύνευαν είτε αυτοί είτε τα παιδιά τους, με τα επεισόδια που υπήρχαν σε κρίσιμα παιχνίδια κυρίως, αυτά του χαρακτήρα ντέρμπι, χωρίς κανείς να μπορεί να κάνει κάτι, πέρα από το να αντικρίζει Αστυνομικούς ή ΜΜΑΔίτες με τις ασπίδες και τα ματσουκάκια τους, ή και με δακρυγόνα, να προσπαθούν να κάνουν κάτι.

Άλλοι να αναφέρονται στις αποφάσεις που είχαν παρθεί ανά περιόδους για κρίσιμα παιχνίδια είτε για τελικούς κυπέλλου είτε για τελικούς πρωταθλημάτων (βλέπε ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ 2014).

Το ένα, το άλλο που βγαίνει κάθε τρεις και λίγο (γυναικείο ποδόσφαιρο, ακαδημίες, γενικότερα όλα όσα γίνονται και αφορούν τα πρωταθλήματα της ΚΟΠ) και πληγώνει για τα καλά τον χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου…

Το ίδιο έργο, δηλαδή, σχεδόν σε κάθε αγωνιστική περίοδο, αλλά με τα ίδια πρόσωπα, χωρίς ριζικές αλλαγές, χωρίς τέτοιες αποφάσεις που θα βάλουν νέες ιδέες, νέα μυαλά, μέσα στον χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου, να αλλάξουν τα πάντα, να σβηστεί από το μυαλό του καθενός, η εντύπωση που έχει εμφανιστεί για προκατάληψη, παρασκήνιο, συμφέρον…  Άτομα που κατέχουν για τα καλά το αντικείμενο, που ξέρουν τι εστί μπάλα και ποδόσφαιρο γενικότερα, να πάρουν ρόλους, καθήκοντα τέτοια, που θα δώσουν για τα καλά μία διαφορετική… νότα, προς το καλύτερο, για να αγαπήσει και πάλι όπως παλιά ο κόσμος αυτό το «μίζερο» σήμερα ποδόσφαιρο μας.

Διαφάνεια, κάθαρση και μία εξ ολοκλήρου αναδιοργάνωση θα ήταν καλό λέμε εμείς για να… ασπρίσει για τα καλά ο χώρος του Κυπριακού ποδοσφαίρου και να μην υπάρχουν άλλες «λάσπες».

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top