ΠΑΡΑ-THEMA

Κερδίζει διεθνώς συμμάχους στην μάχη για την πάταξη της διαφθοράς η Ε. Χαραλαμπίδου

Κερδίζει διεθνώς συμμάχους στην μάχη για την πάταξη της διαφθοράς η Ε. Χαραλαμπίδου

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η συνεδρίαση του Μονίμου Συμβουλίου (ΜΣ) ΟΑΣΕ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΑΣΕ, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ κ. George Tsereteli κατά την προσφώνηση του στο Μόνιμο Συμβούλιο του ΟΑΣΕ , έκανε  ονομαστική αναφορά στην Κύπρια Βουλευτή κα. Ειρήνη Χαραλαμπίδου της οποίας τη δράση εξήρε και η οποία, όπως τόνισε ο κ. Tsereteli, από το διορισμό της τον περασμένο Ιούλιο, ως Ειδική Εκπρόσωπος της ΚΣ ΟΑΣΕ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για ενίσχυση της συνεργασίας της ΚΣ ΟΑΣΕ τόσο με αρμόδιες δομές ΟΑΣΕ, όσο και με άλλους διεθνείς οργανισμούς, με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Παρόμοια αναφορά για τη δράση της κ. Χαραλαμπίδου έκανε και η ειδική Εκπρόσωπος προεδρεύοντα ΟΑΣΕ για την καταπολέμηση της Διαφθοράς , Professor Πάολα Σεβερίνο. Συγκεκριμένα η κ. Σεβερίνο κατά την προσφώνηση της αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει ήδη αναπτυχθεί ανάμεσα στην ίδια και την κ. Χαραλαμπίδου.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στο Συνέδριο κατά της διαφθοράς που οργανώνεται στην Κύπρο τον Μάη του 2020 με πρωτοβουλία της Ειδικής Εκπροσώπου της Κ.Σ ΟΑΣΕ για την πάταξη της Διαφθοράς.

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Μάη του 2020 σε συνεργασία με το Κυπριακό Κοινοβούλιο έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ειδικής Εκπροσώπου κατά της διαφθοράς της Κ.Σ ΟΑΣΕ, Ε. Χαραλαμπίδου για να έλθουν ως κύριοι ομιλητές οι Εκτελεστικοί Γραμματείς διεθνών οργανισμών με ειδικότητα στην πάταξη της διαφθοράς όπως OECD, GRECO, Moneyval, UNODC, OSCE.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top